CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatile australiene vor ucide mii de camile Cand te gandesti la fauna din Australia, in mod sigur camila nu e primul animal care iti vine in minte. insa animalelor respective pare sa le placa

Autoritatile australiene vor ucide mii de camile
Cand te gandesti la fauna din Australia, in mod sigur camila nu e primul animal care iti vine in minte. insa animalelor respective pare sa le placa Australia, poate chiar prea mult. Autoritatile australiene vor ucide mii de camile impuscandu-le din elicoptere, incercand sa reduca numarul lor. Gruparile de protectie a animalelor au primit cu ingrijorare anuntul. Ele spun ca nu poti ucide rapid animale de la distanta, ca acestea se vor chinui timp de ore intregi inainte de a muri. Se crede ca numarul camilelor depaseste acum 60 de mii si ca ele consuma multe din resursele si asa limitate de apa care sunt disponibile pentru oi si vaci.

Darth Vader, amendat pentru ca nu purta centura de siguranta la volan
Un britanic imbracat in costumul lui Darth Vader, personajul malefic din seria Star Wars, a fost amendat de catre politie pentru ca nu purta centura de siguranta. in momentul in care a fost oprit de politie, Chris Gedge din Old Stratford, Northants - imbracat in costumul negru - isi conducea masina catre locul in care urma sa aiba loc o promotie. De asemenea, in masina se aflau si doi prieteni, imbracati in costumele specifice trupelor fidele lui Darth Vader. "Politia m-a oprit pe dreapta si m-a intrebat cine sunt. Le-am spus ca sunt Dark Lord of the Sith. Sunt convins ca au ras cu lacrimi la sectie, cand si-au anuntat colegii ca l-au amendat pe Darth Vader pentru ca nu purta centura", a declarat eroul intamplarii.

"Balena" a trecut testul de zbor
Aeronava Airbus A-380, cel mai mare avion comercial din lume, a decolat ieri, la ora locala 10.29 (11.29 ora Romaniei) de pe aeroportul din Toulouse-Blagnac, in sud-vestul Frantei, in primul zbor de incercare. Circa 50.000 de persoane au asistat, la aeroport sau in fata unui ecran urias amplasat in centrul orasului Toulouse, la decolarea noului avion, capabil sa transporte intre 555 si 800 de pasageri. Compania Airbus spera ca noul aparat va fi un succes pe plan tehnic si comercial, care ii va asigura o intaietate de durata asupra rivalului sau american, Boeing.

A incetat din viata Philip Morrison, unul din parintii Bombei
Astrofizicianul american Philip Morrison, care a participat la crearea primei bombe atomice pentru ca apoi sa se implice in lupta impotriva inarmarii, a incetat din viata, la varsta de 89 de ani, a anuntat Massachusetts Institute of Technology (MIT). "Lumea a pierdut unul dintre marile nume ale stiintei. Timp de peste 50 de ani, de la implicarea sa in crearea primei bombe atomice, Philip Morrison a fost unul dintre principalii actori in eforturile de a controla si elimina armele nucleare", a declarat Charles Weiner, profesor de istoria stiintei la MIT. Nascut in 1915, Philip Morrison a transportat personal cu masina prima bomba cu plutoniu de la laboratoarele de la Los Alamos pana in New Mexico, unde a fost testata in 1945. La acea vreme era unul dintre fizicienii care lucrau la proiectul Manhattan, impreuna cu profesorul Robert Oppenheimer. Philip Morrison s-a deplasat apoi pe insula Tinian, in Pacific, pentru a asambla bomba lansata asupra orasului Hiroshima, apoi a mers in Japonia pentru a evalua impactul.

O mama-surogat a dat nastere la cvintupleti
O mama purtatoare, care a refuzat sa mai fie platita de clientii sai dupa ce a descoperit ca are o sarcina multipla, a dat marti nastere la cinci baieti. Teresa Anderson, in varsta de 25 de ani, a fost nevoita sa nasca prin cezariana dupa 33 de saptamani de sarcina. Unul dintre bebelusi sufera de o malformatie cardiaca, insa ceilalti sunt perfect sanatosi. Cei cinci bebelusi nascuti intr-un interval de 5 minute au fost numiti Enrique, Jorge, Gabriel, Victor si Javier, de parintii genetici, Luisa Gonzalez si Enrique Moreno, originari din Mexic, care incercau de peste 10 ani sa aiba un copil. Teresa Anderson, casnica si eleva la o scoala de infirmiere, acceptase sa poarte copilul cuplului respectiv pentru suma de 15.000 de dolari. Ea spera sa-si ajute financiar familia, stand acasa cu propriii copii, potrivit sotului sau, Jared Anderson.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite