CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maslin de peste 1.800 de ani adus din Spania si plantat in Franta Un maslin urias, vechi de peste 1.800 de ani, originar dintr-un mic sat spaniol situat la nord de Valencia, a fost plantat intr-un

Maslin de peste 1.800 de ani adus din Spania si plantat in Franta
Un maslin urias, vechi de peste 1.800 de ani, originar dintr-un mic sat spaniol situat la nord de Valencia, a fost plantat intr-un parc natural francez dupa ce a calatorit cu camionul peste 600 de km. El a fost achizitionat de parcul Les Jardins du Monde, ce are o suprafata de peste sapte hectare si se afla la portile localitatii Royan, in vestul Frantei, a explicat directorul parcului. Arborele, care are o circumferinta de sapte metri si o greutate de 16 tone, a parasit satul spaniol Peniscola la 25 aprilie si a ajuns a doua zi dimineata la Royan, unde a fost imediat plantat. Copacul urias si noduros a fost descoperit din intamplare la un particular care comercializa maslini de catre Philippe Marcade, care l-a achizitionat contra sumei de 25.000 de euro. Parcul Les Jardins du Monde este vizitat anual de circa 100.000 de persoane.
Primul cimitir vertical va fi infiintat in Australia
O companie australiana va infiinta in curand un cimitir vertical, unde mortii vor fi ingropati in picioare si fara sicriu pentru a proteja mediul si a reduce costurile inmormantarii. Autoritatile statului Victoria au autorizat compania Palacom sa construiasca acest cimitir la Derrinallum, la 180 km vest de Melbourne (sud). Defunctii vor fi introdusi in saci mortuari si vor fi ingropati pe verticala in gropi de trei metri adancime. O data stabilizat, terenul va fi acoperit cu iarba, a declarat directorul Palacom. "Atunci cand veti muri, veti fi inmormantat cu minimum de ceremonie si fara acea dezordine care dauneaza mediului", a adaugat el.
Pozand goala in Playboy,
Miss France 2004 risca sa-si piarda coroana
Laetitia Bleger, Miss France 2004, a acceptat sa pozeze goala in cunoscuta revista Playboy, drept pentru care Genevieve de Fontenay, presedinta Comitetului Miss France, a reactionat imediat. Ea a cerut intrunirea imediata a consiliului de administratie al Comitetului intrucat "nu se poate tolera ca reputatia titlului de Miss sa fie atacata brutal", intrucat celor care castiga o asemenea onoare li se interzice sa faca fotografii licentioase in anul incoronarii si in urmatorii cinci ani. Ultima oara cand s-a mai consemnat un fapt similar a fost in 1983, cand Isabellei Turpeaut i s-a retras coroana din cauza pozelor desucheate aparute in Paris Match.
Angelina Jolie si Brad Pitt, impreuna pe o plaja din Kenya
Angelina Jolie si Brad Pitt au petrecut un sejur foarte intim pe o plaja de pe coasta kenyana a Oceanului Indian. "Era aproape imposibil sa-ti imaginezi ca nu sunt sot si sotie", a declarat un angajat al clubului Alfajiri Villa Luxury Resort, din apropiere de Mombasa. "Pareau foarte apropiati, se plimbau impreuna, radeau, dar evitau in mod evident ceilalti clienti, ocupantii altor vile". Un tabloid britanic a publicat la sfarsitul saptamanii trecute fotografii cu Brad Pitt in compania Angelinei Jolie si a fiului adoptiv al acesteia, Maddox, pe o plaja de undeva din Africa. Fotografiile au fost reproduse si de o revista americana. Plaja era cea de la Diani, la sud de Mombasa, au confirmat angajatii statiunii. Brad Pitt si Angelina Jolie, care neaga ca ar avea o relatie sentimentala, s-au inregistrat sub numele de "Cruise Party". Potrivit unui paznic de la statiunea unde cazarea pe trei nopti costa 1.158 dolari de persoana, cei doi au solicitat discretie. "Ne-au cerut sa le protejam intimitatea. Angajatilor li s-a spus ca este vorba de oaspeti foarte importanti si ca trebuie sa aiba grija sa li se respecte intimitatea si siguranta. Prioritara era intimitatea", a precizat paznicul.
Jurnalul intim al lui Reagan, publicat in 2006
Jurnalul intim al fostului presedinte republican american Ronald Reagan, care a detinut doua mandate (1980-1988), va fi publicat in 2006. Este vorba de insemnari facute zilnic in cei opt ani cat a stat la Casa Alba. In mai multe randuri, inclusiv in autobiografia sa "O viata americana" (aparuta in 1990), Reagan s-a referit la acest jurnal scris cu stiloul, cu cerneala albastra. Textul a fost consultat deja de mai multi cercetatori, dar el a ramas necunoscut publicului larg. Specialistii opineaza ca jurnalul va oferi o perspectiva inedita asupra presedintiei lui Reagan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite