CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un principe saudit a mers la plaja in Cancun cu toate cele 52 de sotii ale sale Principele saudit Alwaleed si cei patru frati ai sai, insotiti de 52 de sotii si de o armata de angajati, se afla, de

Un principe saudit a mers la plaja in Cancun cu toate cele 52 de sotii ale sale
Principele saudit Alwaleed si cei patru frati ai sai, insotiti de 52 de sotii si de o armata de angajati, se afla, de duminica, pe plajele din Cancun, cunoscuta statiune balneara de pe litoralul mexican la Marea Caraibelor, unde intentioneaza sa petreaca o saptamana de vacanta. Considerat unul dintre cei mai bogati oameni din lume, principele Alwaleed si persoanele din anturajul sau au sosit in Mexic cu doua avioane de mare capacitate, unul pentru familia regala saudita si unul pentru echipaj si personalul de serviciu. Pentru transportarea diverselor materiale si ustensile aflate la bordul celui de-al doilea aparat a fost necesar un trailer cu o capacitate de 12 tone, a indicat un reprezentant al luxosului hotel Ritz Carlton, unde au fost rezervate in totalitate patru etaje pentru a-i gazdui pe importantii oaspeti veniti din regiunea Golfului Persic.

Bodyguardul Papei are 81 de ani
Garda de corp a Papei Benedict al XVI-lea are doar... 81 de ani. Camillo Cibin este de aproape jumatate de secol "ingerul pazitor" al papilor de la Vatican. Barbatul, care poarta mereu camasa alba, cravata si costum negru, este din 1963 seful Serviciilor de Securitate si al Apararii in caz de calamitate, vreme in care Sfantul Scaun era ocupat de Papa Paul al VI-lea. Daca ar exista un ordin de merit "Salvatorul Papei", cu siguranta Cibin l-ar fi primit de mai multe ori. El a fost acela care l-a salvat pe Papa Ioan Paul al II-lea din mainile unui bolnav psihic, care s-a napustit asupra Sfantului Parinte in timpul unei vizite oficiale in Portugalia. Camillo Cibin isi aminteste cu groaza de episodul tragic din Turcia cand, in urma unui atentat, Papa Ioan Paul al II-lea a suferit rani grave. "Atunci am fost neputincios", a afirmat el.

Spaniolii au inventat masina de spalat feminista
Un producator spaniol a creat o masina de spalat care nu da voie aceleiasi persoane sa o utilizeze de doua ori la rand, incurajand astfel o impartire mai echitabila a treburilor casnice. Masina de spalat a fost botezata "E randul tau" si foloseste o tehnologie de recunoastere a amprentei digitale a utilizatorului, impiedicand aceeasi persoana sa o foloseasca de doua ori consecutiv. Pep Torres, angajat la un producator de electronice de la Barcelona, a spus ca i s-a cerut sa creeze un produs care sa fie un cadou original pentru Ziua Tatalui. "M-am gandit ca ar fi bine sa abandonam atitudinea de barbat din epoca de piatra, care nu face nimic altceva acasa decat sa bea", a spus Torres. Masina de spalat este conectata la computerul casei si cere ambilor parteneri sa-si inregistreze amprentele. Apoi, inainte de inceperea programului de spalare, utilizatorul trebuie sa se identifice. Masina nu va porni daca utilizatorul este acelasi care a folosit-o ultima oara si nu este usor de pacalit. Produsul va fi lansat pe piata in saptamanile ce urmeaza.

Bob Hunter, unul dintre fondatorii Greenpeace, a incetat din viata
Canadianul Bob Hunter, in varsta de 63 de ani, unul dintre fondatorii organizatiei ecologiste Greenpeace si primul presedinte al acesteia, a incetat din viata, luni, la Toronto, dupa ce suferise de cancer de prostata. Hunter a facut parte din nucleul de militanti care au fondat Greenpeace, la Vancouver, in 1971. Devenit primul presedinte al acestei organizatii, in 1973, a facut rapid din Greenpeace o organizatie internationala, prezenta in 40 de tari, cu peste 2,5 milioane de membri. "Hunter a facut campanie cu Greenpeace pentru a salva balenele, a proteja focile si a opri testele nucleare", a reamintit organizatia intr-un comunicat. El a fost cel care a dat numele de "Rainbow Warriors" (Razboinicii curcubeului) vasului organizatiei, devenit celebru dupa distrugerea sa, in 1985, de catre agentii serviciilor secrete franceze in Noua Zeelanda, unde se afla pentru a protesta fata de testele nucleare franceze din Pacific.

Ta-Tu pregateste un album cu probleme
Componentele grupului rus Ta-Tu au hotarat sa inregistreze in America un nou album. Pana aici toate bune si frumoase, dar au inceput neintelegerile: cine sa interpreteze melodiile si cine sa se "maimutareasca". Producatorul Boris Renski a insistat ca Volkova sa fie cea care "conduce". Ce daca ea are probleme cu vocea? Pe cine deranjeaza acest lucru?". Lena Katina a propus sa fie solista acestui album, iar Iuliei sa-i revina "munca mai usoara". Deoarece nu au cazut la pace, componentele grupului au fost chemate la Moscova.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite