CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul eBay, dat in judecata dupa vanzarea fostei masini a Papei Somerul german care a vandut o masina veche a Papei Benedict al XVI-lea pentru 189.000 de euro a dat in judecata site-ul de licitatii

Site-ul eBay, dat in judecata dupa vanzarea fostei masini a Papei
Somerul german care a vandut o masina veche a Papei Benedict al XVI-lea pentru 189.000 de euro a dat in judecata site-ul de licitatii online eBay, considerand ca suma nu este suficienta. Benjamin Halbe, 21 de ani, din Olpe, vestul Germaniei, platise circa 9.000 de euro pentru VW Golf detinut candva de cardinalul Joseph Ratzinger, actualul Papa Benedict al XVI-lea. El a cerut unei firme de avocatura sa investigheze afirmatiile potrivit carora cateva zeci de persoane nu s-au putut inregistra pe eBay pentru a licita in etapele finale ale vanzarii. Firma Ulsenheimer and Friedrich a confirmat ca a fost solicitata in acest sens de tanar. Avocatii vor investiga ultimele ore ale licitatiei, existand suspiciuni ca mai multe persoane care ar fi dorit sa ofere mai mult nu au putut sa liciteze. Masina a fost vanduta pentru suma de 188.938 de euro grupului de cazinouri online GoldenPalace.com.

12,6 milioane dolari pentru un portret al actritei Liz Taylor
Un portret al actritei Elizabeth Taylor datand din 1963 si facut de Andy Warhol a fost cumparat la licitatie pentru 12,6 milioane de dolari la New York. Pictata dupa o fotografie din anul in care Liz Taylor a jucat in "Cleopatra", panza a fost vanduta pentru o suma care depaseste estimarile initiale de 9-12 milioane. Pictura a fost in proprietatea aceleiasi persoane din 1965 si a fost cumparata acum de un magnat britanic in domeniul diamantelor, Laurence Graff. Portretul este "un exemplar deosebit" din cele 13 pe care Andy Warhol le-a pictat pe fond colorat. Pe langa Marilyn Monroe si Jacqueline Kennedy, Liz Taylor a fost unul dintre modelele preferate de Warhol. Recordul pentru o pictura de-a sa a fost atins in 1988, cand un portret al lui Marilyn Monroe a fost vandut pentru 17,3 milioane de dolari.

Un italian va plati despagubiri pentru ca este impotent
Un individ impotent din Italia, care a tinut in secret faptul pana dupa casatorie, va trebui sa-i plateasca fostei sotii despagubiri pentru "erodarea" dreptului ei de a avea o familie. Femeia a decis sa divorteze imediat ce a constatat cu stupoare ca proaspatul sau sot nu o poate satisface din punct de vedere sexual. Ulterior, ea a cerut despagubiri, sustinand ca a fost deposedata de "dreptul la sexualitate" si de posibilitatea de a avea o familie. In pofida faptului ca a pierdut procesele desfasurate la tribunale inferioare, femeia s-a ambitionat, facand apel pana cand Curtea Suprema de Justitie i-a dat dreptate. "Dreptul ei fundamental de a avea o familie, ca femeie si ca sotie, iar apoi ca mama, a fost erodat", se arata in decizia Curtii Supreme, publicata in majoritatea cotidienelor din Italia. Suma pe care barbatul va trebui sa o plateasca va fi stabilita de un tribunal din Sicilia, locul unde cei doi s-au casatorit.

Brian McFadden sustine ca Madonna nu stie sa cante
Cantaretul si actorul irlandez Brian McFadden a declarat ca Madonna nu are pic de talent si habar nu are sa cante. "Oamenii spun ca muzica pe care o canta Madonna este minunata. Este o prostie. Nu are deloc voce si este plictisitoare. Doar pentru ca o cheama Madonna, toata lumea spune ca este "extraordinara" si "geniala". Din punctul meu de vedere, nu a fost niciodata un muzician bun", a sustinut McFadden.

Un indian a trimis 182.689 de sms-uri in 30 de zile
Indianul Deepak Sharma si-a trecut numele in Cartea Recordurilor dupa ce a reusit sa trimita 182.689 de sms-uri in 30 de zile. El a expediat in medie 6.000 de mesaje pe zi, 253 pe ora, 4,2 pe minut sau cate unul la fiecare 14 secunde. Sharma intentioneaza ca in curand sa-si depaseasca recordul si sa ajunga la 300.000 de sms-uri in urmatoarea luna. In urma stabilirii recordului, el a primit din partea companiei de telefonie mobila la care este abonat un desfasurator de 1.411 pagini.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite