CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un membru al guvernului britanic si-a ascuns banii intr-un paradis fiscal Un nou membru al guvernului lui Tony Blair, lordul Paul Drayson, a recunoscut ca a plasat o parte din averea sa personala

Un membru al guvernului britanic si-a ascuns banii intr-un paradis fiscal
Un nou membru al guvernului lui Tony Blair, lordul Paul Drayson, a recunoscut ca a plasat o parte din averea sa personala intr-un paradis fiscal offshore, pana in toamna anului trecut, releva saptamanalul Sunday Times. Lordul Drayson, un industrias milionar si generos donator al Partidului Laburist, numit saptamana trecuta subsecretar de stat in Ministerul Apararii, ar fi putut astfel economisi trei milioane de lire sterline (4,3 milioane de euro) reprezentand taxe fiscale, potrivit expertilor de la Sunday Times. Paul Drayson a creat in insula Man societati si fonduri de plasament pentru un total de 30 de milioane de lire sterline provenind din vanzari si din activitatile sale farmaceutice. Potrivit expertilor, astfel de operatiuni sunt aranjate in mod normal pentru a evita plata impozitelor. Lordul Drayson a mai suscitat controverse in trecut, cand a obtinut un contract in valoare de 32 de milioane de lire sterline cu guvernul pentru a furniza vaccinuri contra variolei, la putin timp dupa ce a facut o donatie Partidului Laburist.

Tartina cu icre rosii, lunga de 130 de metri
O tartina de 130 de metri a fost expusa la sfarsitul saptamanii trecute pe o strada din Sankt-Petersburg, realizatorii sai sperand sa intre in Cartea Recordurilor. Uriasa tartina a fost acoperita cu un strat de 130 de metri de icre rosii, mai ieftine decat cele negre, si a fost preparata de bucatarii unui hotel de lux din orasul de pe Neva cu prilejul aniversarii a 130 de ani de la construirea acestuia. Recordul, ales in acord cu "traditia culinara ruseasca", a fost inregistrat de reprezentantii organizatiei Guinness, inainte ca tartina sa fie infulecata de amatorii de delicatese invitati la ceremonie.

Ce mai pierd oamenii in metrou: urne funerare, proteze si picioare de lemn
Serviciul de obiecte pierdute din Paris, care a sarbatorit zilele trecute 200 de ani de la infiintare, poseda un mic muzeu de obiecte heteroclite, niciodata reclamate de proprietari. Deschis rareori curiosilor, insolitul muzeu are printre exponate o urna funerara, pierduta in statia de metrou Pere-Lachaise, langa cimitirul cu acelasi nume, si un picior de lemn, ratacit, de asemenea, la metrou. Mai pot fi "admirate" acolo o langusta vie, gasita in urma cu cativa ani in aeroportul Orly, cranii omenesti, o casca de pompier, un veston militar de epoca si chiar cateva rochii de mireasa. Mai recent, un sul de sarma de peste 100 de kg isi asteapta proprietarul. Exista si multe obiecte cu caracter sexual sau mistic, cum ar fi genti pline exclusiv cu prezervative, demne de a intra intr-un muzeu, sustine cel care se ingrijeste de strania colectie.

Asasinat impreuna cu familia, din cauza unui joc
Un brazilian de 21 de ani a acceptat sa fie asasinat impreuna cu familia sa, dupa ce pierduse un joc numit "Crima si mister", relateaza un cotidian din Sao Paulo, in editia sa de sambata. Thiago Andrade Guedes a fost ucis, din cate se pare, dupa ce acceptase provocarea la inceputul respectivului joc. Tanarul isi asumase rolul unui personaj caruia, daca pierdea, i se rezerva aceasta soarta, a declarat pentru ziarul citat un ofiter de politie. Potrivit acestuia, Thiago juca de mai multi ani impreuna cu prietenii sai un joc in care personajele puteau fi ucise. Pierzand, el i-a autorizat sa-i omoare pe el si pe parintii lui. Victimele au fost omorate dupa ce au fost drogate si legate de pat. Politia i-a arestat pe prietenii brazilianului, care risca acum 30 de ani de inchisoare.

Accident de diligenta pe strazile New Yorkului
Un accident mai putin obisnuit, petrecut pe strazile New Yorkului, la sfarsitul saptamanii trecute, i-a lasat cu gura cascata pe trecatori si a dat batai de cap politiei. Accidentul a avut loc in Manhattan, aproape de Union Square, iar "protagonisti" au fost o diligenta Wells Fargo, construita in urma cu 120 de ani, si un camion din zilele noastre, care a intrat in ea. Diligenta, care participa la un spectacol promotional, s-a rasturnat, birjarul a fost aruncat cat colo, iar caii au luat-o hai-hui pe strazile metropolei, incurcand serios traficul. Dupa cateva sute de metri de cursa nebuna, politistii au reusit sa prinda caii, care au scapat nevatamati, la fel ca si birjarul, care s-a ales doar cu o contuzie la umar. Noroc cu restul soferilor, care nu si-au pierdut cumpatul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite