CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea care interzice zvonurile in Columbia Satul de zvonurile care duc adesea la lacrimi si uneori chiar la crime sau arestari nejustificate, primarul unui mic oras din Columbia a facut din acestea o

Legea care interzice zvonurile in Columbia
Satul de zvonurile care duc adesea la lacrimi si uneori chiar la crime sau arestari nejustificate, primarul unui mic oras din Columbia a facut din acestea o infractiune ai carei autori risca pana la patru ani de inchisoare. "Oamenii trebuie sa inteleaga si sa recunoasca ca utilizarea limbii lor intr-un scop rauvoitor seamana cu a avea dinamita in gura", precizeaza oficial o interdictie municipala publicata la Icononzo, la 70 km sud-vest de Bogota. in timp ce unii cetateni au calificat textul oficial drept ridicol, primarul Jesus Ignacio Jimenez insista ca, intr-o tara asa de violenta precum Columbia, zvonurile rautacioase pot avea consecinte grave. Interdictia, care prevede totodata amenzi de pana la 118.000 de euro pentru difuzarea de zvonuri false, nu a antrenat pana in prezent nici o arestare. Locuitorii din Icononzo vor trebui insa in mod sigur sa se gandeasca de zece ori inainte de a vorbi.

Lenjeria intima a actritei Marilyn Monroe, la licitatie
Peste 200 de obiecte personale ale legendarei actrite Marilyn Monroe vor fi scoase la licitatie la inceputul lunii viitoare. Fanii vor putea cumpara rochiile imbracate de Marilyn, fotografii originale, actele de divort ale divei sau... chiar sutienul sau alte componente ale lenjeriei intime a actritei. Aceste obiecte au fost tinute ascunse timp de 43 de ani si este pentru prima oara cand sunt expuse in public. Chiar daca Marilyn Monroe a murit in 1962, la varsta de 36 de ani, obiectele sale personale continua sa se vanda cu sute de mii de dolari in fiecare an. Presedintele casei de licitatie estimeaza ca unul dintre cele mai ravnite obiecte va fi rochia purtata de Monroe in timpul filmarii peliculei "Let s make love". Se asteapta ca rochia sa fie vanduta cu peste 15 mii de dolari, iar intreaga licitatie sa aduca intre 400 si 600 de mii de dolari.

Cainii si pisicile din Australia, iau antidepresive
Un mare numar de caini si pisici din Australia iau antidepresive pentru a lupta impotriva problemelor obsesionale convulsive, scrie presa locala. intre 3 si 6 la suta din cainii si pisicile din Australia au astfel de probleme, detectate de stapanii lor cand animalele incep sa-si muste coada, alearga dupa propria umbra, merg foarte incet. Un veterinar a afirmat ca va aborda aceasta problema la conferinta anuala a Asociatiei australiene a veterinarilor si a indicat printre cauzele posibile ale acestui comportament faptul ca stapanii pot transmite stresul lor animalelor dupa o zi grea de munca.

Viceministrul croat care a interzis urinatul in mare a fost demis
Dupa ce a propus actionarea in justitie a persoanelor care poarta costume de baie indecente sau urineaza in mare, viceministrul croat al educatiei si sporturilor a fost demis din functie. Totodata, alte propuneri, precum interzicerea inotatului in stare de ebrietate si mancatul pe plaja, au fost pur si simplu suprimate, a anuntat ministrul titular al portofoliului, Dragan Primorac. Aceasta reglementare, supranumita drept "Turism nazist" de o publicatie din Zagreb, fusese aprobata de ministru insusi si urma sa intre in vigoare astazi. insa sub presiunea publica, el a anuntat ca reglementarea a fost retrasa si ca viceministrul Romana Caput Jogunica, care a elaborat-o, a fost demis.

Dalmatianul motociclist
Un caine dalmatian care poate conduce o motocicleta a devenit atractia locuitorilor din orasul chinez Nanjing. Potrivit sursei citate, dalmatianul poarta ochelari de soare in timp ce conduce motocicleta cu atas. Stapanul patrupedului sustine ca acesta poate conduce vehiculul pe doua roti pe o distanta de aproape 200 de metri, cu o viteza de pana la opt kilometri pe ora.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite