CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un lac a disparut peste noapte in Rusia Cand s-au trezit dimineata, locuitorii unui sat din Rusia au descoperit socati ca lacul lor disparuse in cursul noptii. Canalul de televiziune rus NTV a

Un lac a disparut peste noapte in Rusia
Cand s-au trezit dimineata, locuitorii unui sat din Rusia au descoperit socati ca lacul lor disparuse in cursul noptii. Canalul de televiziune rus NTV a difuzat imagini cu un vast crater plin de noroi in fata caruia se aflau mai multi pescari disperati din satul Bolotniko. "Daca cineva s-ar fi aflat in mijlocul acestei catastrofe, nu ar fi avut nici o sansa de supravietuire. Copacii au cazut la pamant", a declarat Dimitri Zaitev, reprezentantul Ministerului pentru Situatii de Urgenta. Oficialii din regiunea Nijegorodskaia, situata la est de Moscova, au afirmat ca este posibil ca lacul sa fi fost aspirat intr-un curs de apa subteran sau intr-o retea de grote, dar unii sateni au explicatii mai sumbre. "Cred ca e mana americanilor", a declarat o batranica asezata in fata casei sale.

Marturia lui Larry King, respinsa in procesul lui Jackson
Judecatorul care prezideaza procesul lui Michael Jackson pentru agresiune sexuala a unui minor a refuzat sa audieze doi martori ai apararii ce urmau sa puna sub semnul intrebarii credibilitatea mamei presupusei victime, printre care jurnalistul Larry King de la CNN. Apararea dorea ca jurnalistul sa povesteasca juriului lucrurile pe care le-a auzit de la Larry Feldman, fostul avocat al mamei presupusei victime, despre caracterul acesteia din urma. Nici juratii nu au primit autorizatia de a vizita Neverland, asa cum ceruse apararea, ci au vizionat doar o caseta de prezentare a proprietatii filmata la inceputul lunii mai. Dupa epuizarea martorilor apararii, juratii vor audia pledoariile finale ale celor doua parti, apoi se vor retrage pentru a delibera. Potrivit presei americane, deliberarile juriului ar putea incepe in prima saptamana a lunii iunie.

Loterie pentru voturi in Bulgaria
Guvernul bulgar vrea sa transforme urmatorul scrutin legislativ, prevazut sa aiba loc la 25 iunie, intr-o mare loterie pentru a incuraja alegatorii sa se prezinte la sectiile de votare. Guvernul premierului Simeon de Saxa-Coburg-Gotha a deblocat deja 4 milioane de leva (2 milioane de euro) pentru a cumpara premiile, in special telefoane mobile si calculatoare, a indicat ministrul Administratie Publice, Dimitar Kaltev, citat de cotidianul "24 Ceasa". Aceste premii vor fi distribuite cetatenilor care au participat la scrutin, indiferent de culoarea lor politica, in urma unei trageri la sorti, precizeaza publicatia bulgara. Potrivit sondajelor recente, intre 30 si 40% din bulgarii cu drept de vot nu intentioneaza sa se prezinte la vot pe 25 iunie, cand Simeon de Saxa-Coburg-Gotha incearca sa obtina un nou mandat.

Lui Tom Cruise nu-i pasa de gura lumii
Actorul Tom Cruise, despre a carui relatie cu Katie Holmes, cu 16 ani mai tanara decat el, s-a spus ca ar fi doar o strategie de publicitate, a declarat ca nu-i pasa ce crede lumea. Cruise a confirmat la inceputul lunii ca se intalneste de cateva saptamani cu actrita Katie Holmes, cunoscuta mai ales pentru rolul din serialul "Cei mai frumosi ani". Lucrul li s-a parut curios unora dintre jurnalisti, care au subliniat ca cei doi au tinut sa confirme o relatie pe care nimeni nu o banuia macar. "Cand fac un asemenea gest sunt foarte constient de urmari. Oamenii pot reactiona acum, nu te poti lasa conditionat de reactiile lor... Eu vreau sa-mi impart viata cu aceasta femeie care este extraordinara, deosebita si pentru care am un mare respect. Nu am nimic de ascuns, sunt fericit... Este unica", a declarat actorul.

A mai aparut un stat... ce-i drept, doar virtual: Titoslavija
Nostalgicii fostului lider iugoslav Josip Broz Tito si-au anuntat intentia de a proclama un stat pe internet numit "Titoslavija", cu ocazia aniversarii zilei de nastere a acestuia, 25 mai 1892. "Statul nostru, Titoslavija, nu are teritoriu, dar isi propune sa adune oameni din lumea intreaga care impartasesc ideile lui Tito, in special coabitarea pasnica" intre diversele etnii, a declarat unul dintre organizatori, bosniacul Jezdimir Milosevic. Statul exista deja la adresa www.titoslavija.com, dar proclamarea sa oficiala si adoptarea "Constitutiei" vor avea loc la 25 mai, a explicat Milosevic. Capitala acestui stat virtual se afla "in inima simpatizantilor lui Tito", iar "nationalitatea si un pasaport de Titoslavija vor putea fi obtinute la cerere", a adaugat acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite