CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

China ia masuri de urgenta impotriva gripei pasarilor Autoritatile chineze au anuntat adoptarea unor masuri de urgenta - intre care interzicerea accesului public la rezervatiile naturale - pentru a

China ia masuri de urgenta impotriva gripei pasarilor
Autoritatile chineze au anuntat adoptarea unor masuri de urgenta - intre care interzicerea accesului public la rezervatiile naturale - pentru a impiedica extinderea unei noi epidemii de gripa aviara, dupa ce o echipa de anchetatori a identificat virusul la pasari migratoare moarte in vestul tarii. Virusul gripei aviare se poate transmite omului, motiv pentru care Organizatia Mondiala a Sanatatii se teme de declansarea unei pandemii mondiale cu efecte potential letale. Expertii se tem ca o mutatie a virusului ar putea facilita transmiterea sa interumana, iar maladia astfel propagata s-ar putea solda cu milioane de morti.

Operatia la san a lui Kylie Minogue - reusita
Cantareata australiana Kylie Minogue a trecut cu bine peste interventia chirurgicala la care a fost supusa intr-un spital din Melbourne. "Tumora la san a fost indepartata fara complicatii", a declarat chirurgul Jenny Senior. Pentru ca boala a fost descoperita si tratata din timp, exista sanse mari ca starul pop sa scape definitiv de cancer. "Kylie a fost pacienta perfecta", a adaugat Senior. Parintii, sora Danii (33 de ani) si iubitul, actorul francez Oliver Martinez (38 de ani) i-au fost alaturi frumoasei australience pe intreg parcursul operatiei. Kylie Minogue (36 de ani) anuntase saptamana trecuta ca a fost diagnosticata cu cancer la san in faza incipienta. Ea va ramane cateva zile in spitalul din capitala Australiei pana se va recupera complet. Linia telefonica ce poarta numele starului si care colecteaza fonduri pentru bolnavii de cancer la san a strans in 24 de ore de la deschidere aproximativ cinci mii de euro, informeaza organizatia australiana Cancer Council. Linia Kylie Minogue a fost lansata dupa ce vedeta si-a rugat fanii din intreaga lume sa nu-i mai daruiasca flori si bomboane, ci sa doneze banii destinati cadourilor celor suferinzi de cancer.

Beijing interzice nuditatea in publicitate
Autoritatile chineze au interzis folosirea nuditatii in publicitate, vizand in special modelele care pozeaza nud in magazine sau restaurante. in aprilie, un restaurant din orasul Kunming, situat in sud-vestul Japoniei, a starnit o controversa prin organizarea unui "festin pe corpul unei frumuseti". Clientii au fost invitati sa serveasca sushi prezentat pe corpul unei femei nude, intinse. Restaurantul a fost nevoit, la scurt timp dupa aceea, sa isi inchida portile. Noua reglementare, adoptata de Administratia Generala a Industriei si Comertului (GAIC), vizeaza si modelele care pozeaza nud in magazine, in special in orasele din partea de est a tarii, precum Wenzhou sau Zhaoqing.

Eveniment de caritate excentric la Viena
Mii de persoane au participat, la sfarsitul saptamanii, la Balul Vietii din Viena, cel mai excentric eveniment de caritate din Europa, dedicat strangerii de fonduri pentru lupta impotriva SIDA. Plasat, ca si in 2004, sub patronajul cantaretului britanic Elton John, balul a fost deschis de o parada de moda gigant, coordonata de Donatella Versace, sora defunctului creator italian Gianni Versace. Parada, la care au asistat circa 40 de mii de persoane, a fost realizata cu peste 150 de manechine care au prezentat aproximativ 250 de tinute Versace pe muzica techno a lui DJ Tiesto. Evenimentul, organizat din 1993 de asociatia "Aids Life du Viennois Gery Keszler", finanteaza organizatii de caritate care lupta impotriva SIDA in Africa de Sud, Kenya, Uganda, Rusia si Asia. Anul acesta, el a colectat circa un milion de euro.

Fetite siameze separate chirurgical
Doi bebelusi siamezi, care erau uniti la sold, au fost separati printr-o interventie chirurgicala de medicii unui spital din Singapore. La operatie, care a durat zece ore, au participat 16 medici. Cele doua fetite in varsta de un an si trei luni se afla acum la terapie intensiva. "Starea gemenelor este stabila", a declarat doctorul Tan Kai Chah. Una dintre fetite nu mai necesita nici macar oxigenarea artificiala. "Cand s-au trezit din anestezie au comunicat si au ras cu parintii si medicii", a adaugat Chah.

Ministrul de Finante austriac petrece pe insula Capri cu noua iubita
Se pare ca ministrul de Finante austriac, Karl-Heinz Grasser, este indragostit nebuneste de Fiona Swarowski, mostenitoarea cunoscutei firme producatoare de cristale artificiale. "Ministrului ii ard calcaiele dupa Fiona, iar munca si prestatia sa i-au devenit indiferente", a declarat un apropiat al lui Grasser. "Dupa relatiile cu femei mai tinere decat el, ministrul traieste experienta sexuala alaturi de o femeie independenta si lipsita de prejudecati", a adaugat acesta. Cei doi indragostiti isi petrec aproape fiecare sfarsit de saptamana in vila familiei Swarowski de pe insula italiana Capri. Fiona Swarowski (40 de ani), cu sase ani mai in varsta decat ministrul austriac, a devenit celebra pentru relatiile ei amoroase cu milionarul Florian Haffa si nu in ultimul rand cu starul de Formula 1, Flavio Briatore.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite