CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gorbaciov refuza sa sara cu parasuta impreuna cu Bush senior Fostul numarul unu sovietic, Mihail Gorbaciov, a declinat invitatia ex-presedintelui american George Bush, tatal actualului locatar de la

Gorbaciov refuza sa sara cu parasuta impreuna cu Bush senior
Fostul numarul unu sovietic, Mihail Gorbaciov, a declinat invitatia ex-presedintelui american George Bush, tatal actualului locatar de la Casa Alba, de a sari cu parasuta impreuna. "L-am invitat oficial sa mi se alature la viitorul salt cu parasuta", a declarat, luni, la Moscova Bush senior, la sfarsitul intrevederii pe care a avut-o cu fostul sau interlocutor politic. Potrivit lui Bush, Gorbaciov I-ar fi raspuns precipitat: "Niet, niet, niet ( nu, nu, nu )". Bush tatal a mai povestit ca Gorby a asistat, anul trecut, in Texas, la saltul pe care l-a facut cu parasuta, cu ocazia implinirii a 80 de ani, si ca l-a asteptat la "aterizare" cu un buchet de flori si o sticla de votca. Bush senior are de gand sa mai incerce un salt cand va implini 85 de ani, in 2009.

Profesiile parintilor determina sexul copiilor
Cuplurile care doresc sa aiba un copil si tin mortis ca acela sa fie baiat ar putea sa-si sporeasca sansele prin alegerea unor profesii "mai masculine", precum cea de inginer sau contabil, conform unui nou studiu. Iar cei care doresc sa aiba o fetita vor avea succes in cazul in care au slujbe, precum cele din domeniul educatiei sau asistentei medicale. Studiul citat a fost elaborat de oameni de stiinta din cadrul Scolii de Economie din Londra, care au examinat cazurile a peste 3.000 de persoane.

Medicament impotriva ejacularii precoce
Cercetatorii americani au pus la punct un medicament care-i ajuta pe barbati sa intarzie ejacularea si sa imbunatateasca astfel viata sexuala a cuplului. In cadrul experimentelor cu dapoxetina, numarul celor care s-au declarat satisfacuti de actul sexual s-a dublat dupa administrarea medicamentului. Daca inainte de administrarea pilulei doar 2,5 la suta dintre subiecti sustineau ca detin un control bun al ejacularii, dupa ce au incercat-o, acelasi lucru il sustineau 58 la suta. Printre cei carora le-a fost administrat placebo, procentul a crescut de la 3,5 la suta la 26,4 la suta. Specialistii estimeaza ca intre 10 si 30 la suta din barbati au probleme cu ejacularea precoce.

Legionella face ravagii in Norvegia
O misterioasa epidemie de legionella face de cateva zile ravagii in sudul Norvegiei. Potrivit unui bilant provizoriu, epidemia a provocat pana in prezent moartea a patru persoane, dar risca sa se agraveze. Periculoasa bacterie a fost descoperita la cel putin 80 de pacienti. Trei persoane, dintre care doua in stare critica, au fost plasate sub respiratie artificiala, iar alte patru au fost mutate la terapie intensiva, au anuntat medicii de la spitalul din Fredrikstad. Sursa contaminarii ramane in continuare necunoscuta.

Limba rusa, din nou la mare cautare in Polonia
Tot mai multi tineri polonezi se inghesuie sa invete limba rusa, scrie Rzeczpospolita, care constata ca, mai nou, popularitatea filologiei ruse egaleaza studiile europene, deosebit de cautate in ultimii ani. Profesorii de la marile universitati explica fenomenul aratand ca tinerii nu sunt interesati de politica. Gandesc pragmatic si considera ca merita sa cunoasca limba tarii care va dezvolta legaturi comerciale si de afaceri cu Polonia. Conducerile facultatilor au luat deja legatura cu profesori din Rusia, Ucraina si Belarus, care ar putea sa predea in Polonia. Boom-ul limbii ruse a fost inregistrat si in cercetarile intreprinse de asociatia AIESEC. Aproape jumatate din studenti invata limba rusa! Cunostinte bune, excelente si fluenta au 15 la suta din cei supusi sondajului. Interesant este faptul ca rusa a intrecut limbile la moda, cum sunt franceza (cunostinte cel putin slabe au 32 la suta), spaniola (22 la suta) si italiana (11 la suta).

S-au trezit cu ursul in piscina
O familie de americani din California a avut surpriza sa constate ca un musafir nepoftit se relaxeaza nestingherit in piscina din curtea casei. Nu era vorba de un infractor sau de un pasionat al inotului, ci despre o ursoaica de 65 de kilograme care voia sa se racoreasca. Potrivit AbcOnline, proprietarii de drept ai piscinei au chemat de urgenta politia din San Fernando Valley, care a tranchilizat animalul. Acesta a fost apoi eliberat in mediul sau natural, in muntii Santa Susana.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite