CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camilla a aparut la balconul Palatului Buckingam alaturi de regina Elisabeta a II-a Camilla, noua sotie a printului Charles, mostenitorul tronului Marii Britanii, a aparut pentru prima oara,

Camilla a aparut la balconul Palatului Buckingam alaturi de regina Elisabeta a II-a
Camilla, noua sotie a printului Charles, mostenitorul tronului Marii Britanii, a aparut pentru prima oara, sambata, alaturi de familia regala, in balconul Palatului Buckingam, unul din locurile clasice in care familia regala s-a aratat publicului britanic. Camilla, in postura sa de ducesa de Cornwall, a luat parte, in calitate de membra a familiei regale, la prima sa ceremonie de marcare a zilei oficiale a reginei, cunoscuta sub numele de "Trooping the Colour". Marcata printr-o manifestare plina de culoare si incarcata de istorie, ziua reginei se sarbatoreste in fiecare an, in cea de-a doua sambata a lunii iunie, incepand cu secolul al XVIII-lea. Cu aceasta ocazie, Elisabeta a-II-a trece in revista celebrele trupe imbracate in tunici rosii apartinand Household Division in cadrul Horse Guards Parade, desfasurata in districtul londonez Whitehall. Este inca o incercare a ducesei de Cornwall de a cuceri atat inimile supusilor britanici, cat si acceptarea familiei regale.

Premierul irlandez Bertie Ahern cheltuieste peste 500 de euro pe saptamana la cosmetica
Premierul italian Silvio Berlusconi a provocat multe comentarii datorita preocuparii sale pentru felul cum arata, iata insa ca seful guvernului de la Roma nu este singurul lider european preocupat de imaginea sa, aceasta pasiune fiind impartasita si de omologul sau irlandez Bertie Ahern. Seful guvernului de la Dublin cheltuieste aproximativ 550 de euro pe saptamana in saloanele cosmetice. Cotidianul irlandez "The Independent" a precizat ca de la preluarea sefiei guvernului, in 1997, felul in care arata Bertie Ahern i-a costat pe contribuabilii irlandezi nu mai putin de 167.000 de euro.

Vile destinate exclusiv pisicilor
in cartierele orasului polonez Gdynia se construiesc vile de lemn, captusite cu polistiren. Modelul standard este dotat cu polite comode, cateva ascunzatori si patru iesiri. Si asta pentru ca proprietarul - pisica - sa poata sa se ascunda repede de caini. Cartierul pisicesc din Gdynia este prima intreprindere de acest gen din Polonia. Casutele vor fi montate in cartierele pentru oameni, in locurile unde se plimba cele mai multe animale fara stapan. Standardele vilei pentru pisici sunt ridicate: ea are o suprafata de aproape un metru patrat, incap in ea mai multi indivizi cu blana. Chiar daca intreaga casa va fi ocupata de un singur animal, nimeni nu-l va obliga sa primeasca alti colocatari.

Despuiati pe biciclete
Zeci de persoane au pedalat sambata, in pielea goala, la Madrid, cerand ca orasele in care traiesc sa fie "mai umane si mai locuibile", anunta Colectivul de Ciclonudisti din Aragon, organizatorul initiativei. Organizati sub sloganul "Goi in fata circulatiei! Acest oras este pentru mine!", militantii ecologisti au manifestat in acelasi mod si la Zaragoza, Barcelona, Pampeluna si Huesca. "Propunem un oras in care locuitorii sa revalorizeze propriul lor spatiu, unde deplasaile sa fie reduse, unde pietonii sa fie majoritari iar mijloacele de transport mai putin poluante si mai eficace", se declara in comunicatul emis de Colectivul de Ciclonudisti din Aragon. O actiune asemanatoare a avut loc si la Londra.

Bande de huligani au atacat turistii de pe o plaja de langa Lisabona
Efective suplimentare ale politiei vor fi mobilizate in statiunile turistice din apropiere de Lisabona, dupa furturile comise de sute de tineri de la periferii, pe o plaja din apropierea capitalei. Plaja din Carcavelos, la 15 kilometri de Lisabona, foarte frecventata de locuitorii capitalei, a fost scena unor furturi in masa, fenomen neobisnuit. Oamenii au fost jefuiti si bruscati de grupuri organizate, formate din circa cinci sute de tineri. Incidentele s-au soldat cu cinci raniti, printre care doi politisti, iar fortele de ordine au efectuat patru arestari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite