CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicii au inventat casatoria umanista Un cuplu britanic a inaugurat, sambata, casatoria umanista. Nici civila, nici religioasa, ceremonia, recunoscuta oficial in Marea Britanie, a fost celebrata

Britanicii au inventat casatoria umanista
Un cuplu britanic a inaugurat, sambata, casatoria umanista. Nici civila, nici religioasa, ceremonia, recunoscuta oficial in Marea Britanie, a fost celebrata la gradina zoologica din orasul scotian Edinburgh, de unul dintre cei 12 oficianti umanisti, autorizati sa uneasca legal adeptii noului rit. Cei doi insuratei si-au unit destinele pe muzica din filmul "The Princess Bride", iar binecuvantarea a fost preluata de la triburile de amerindieni. "N-am dorit o ceremonie religioasa, au spus tinerii, deoarece nici unul dintre noi nu are vreo religie, iar o casatorie civila e prea impersonala". Umanistii, care lupta de 15 ani pentru ca propriile ceremonii sa fie recunoscute, au inlocuit doctrina religioasa si credinta in Dumnezeu cu ratiunea, ca sursa a principiilor morale.

Pisica cu doua capete, rezultatul experientelor de incrucisare a raselor
Gemini, un pisic cu doua capete si noua vieti, cum spera stapana sa, s-a nascut, saptamana trecuta, in Oregon, Statele Unite. Ea are doua boticuri, doua limbi si patru ochi. In rest, pare un pui de pisica normal, desi veterinarii nu-i dau mari sanse de supravietuire. Unul dintre acestia se ocupa cu reproducerea diferitelor rase de animale inca din 1980. In urma cu trei ani, a descoperit o rasa de pisici pitice, pe care le-a botezat "pisici miniatura". Gemini s-a nascut din incrucisarea unei asemenea mate pitice cu o alta de talie normala.

Crescatorii de vaci sunt feriti de tumori
Cresterea vacilor de lapte protejeaza de riscul aparitiei tumorilor la plamani, constata un studiu realizat in Italia de catre un grup de cercetatori internationali. In plus, probabilitatea de a fi afectat de cancer se reduce o data cu sporirea numarului de animale crescute. Potrivit cercetatorilor, ar fi vorba de rezultatul efectelor pozitive ale cresterii nivelului de endotoxine in grajduri, sau al altor factori ambientali asociati, care pot avea o actiune protectoare impotriva tumorilor la plamani.

Recordul mondial la citit: 100 de ore de lectura fara intrerupere
Sase bibliotecari din statul american Nevada vor sa intre in Guinness Book dupa ce au citit cu voce tare 100 de ore continuu. Echipa campioana la citit fara intrerupere, care si-a inceput tentativa de realizare a unui record mondial luni dimineata, in incinta Bibliotecii Paseo Verde din localitatea Hendersonen, a reusit pana vineri sa depaseasca recordul anterior, 81 de ore, detinut de colegii australieni. Bibliotecarii au citit pe rand, cu voce tare, fara a avea voie sa lipseasca decat pentru a merge la toaleta. Cei care nu citeau intr-un anumit moment aveau voie sa doarma, dar in saci de dormit asezati pe jos chiar la locul lecturarii cu voce tare. Celor sase bibliotecari americani le-au trebuit 72 de ore pentru a citi cele cinci volume ale seriei "Harry Potter", restul timpului, pana la recordul de 100 de ore, fiind utilizat pentru lecturarea unor romane de dragoste sau politiste.

Kylie Minogue a invins cancerul
Potrivit tabloidului "The Sun", Kylie Minogue a reusit sa invinga cancerul dupa cele doua operatii la san. Se pare ca vedeta este fericita de rezultate, chiar daca in prezent urmeaza un tratament de chimioterapie, scrie publicatia citata. Kylie, in varsta de 37 de ani, s-a temut de o evolutie defavorabila a bolii dupa ce medicii au exprimat indoieli ca extirparea tumorii va avea rezultate promitatoare. Operatiile au fost insa reusite, iar Kylie, care se trateaza in prezent la Paris, a primit asigurari ca a scapat de boala.

Un francez a dat in judecata revista pentru ca nu i-a placut horoscopul
Un francez care s-a simtit jignit de previziunile unui horoscop publicat in revista sa preferata a dat in judecata publicata cerand despagubiri. Cititorul, nascut in zodia berbecului, nu a apreciat predictia care suna astfel: "Unii nativi vor regasi emotiile adolescentine, mai ales in domeniul sentimental unde amuzamentul domina nevoia de a construi ceva solid". in declaratia depusa la tribunal, reclamantul se prezinta drept un "cap de familie serios si responsabil" si apreciaza drept jignitor faptul ca i se atribuie "emotii adolescentine" si i se pune sub semnul intrebarii "nevoia de a construi ceva solid". Cititorul cere despagubiri de 51 de euro si un avertisment impotriva astrologului, caruia ii recomanda sa "consulte un medic".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite