CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soia, anticonceptional natural Femeile care mananca in mod obisnuit soia isi reduc in mod drastic sansele de a ramane gravide. in cadrul studiului, profesorul Lynn Fraser, de la Colegiul King din

Soia, anticonceptional natural
Femeile care mananca in mod obisnuit soia isi reduc in mod drastic sansele de a ramane gravide. in cadrul studiului, profesorul Lynn Fraser, de la Colegiul King din Londra, a extras un compus specific al plantei de soia si l-a adaugat unor mostre de sperma. in urma experimentului, s-a descoperit ca substantele chimice prezente in soia pot bloca spermatozoizii sa ajunga la ovul. in acest sens, cercetatorii sfatuiesc femeile care doresc sa ramana gravide sa evite sa manance soia cu patru zile inainte de perioada de ovulatie.

Presedintele Mexicului vrea cizme cazacesti
Presedintele Mexicului, Vicente Fox, si-a facut publica dorinta, in cadrul vizitei sale oficiale la Moscova, de a intra in posesia unei superbe perechi de cizme militare rusesti si a precizat ca omologul sau rus, Vladimir Putin, i-a promis ca-i va face cadou o pereche cu ocazia summit-ului G8 ce va fi organizat luna viitoare. "Chiar din momentul in care am coborat din avion si am fost intampinat cu onoruri militare, atentia mi-a fost atrasa de foarte frumoasele cizme pe care le purtau soldatii rusi. Cred ca sunt cizme de cazac", le-a spus presedintele mexican jurnalistilor. Vicente Fox este un mare amator de cizme, in special cele de cow-boy, iar cizmele din dotarea garzii de onoare i-au atras imediat atentia. "Nu am mai asteptat ca presedintele Putin sa-mi ofere o pereche si i-am cerut eu direct, iar el mi-a promis ca-mi va aduce o pereche cu ocazia urmatoarei noastre intrevederi, la summit-ul G8 din Scotia de peste doua saptamani", s-a destainuit Fox, care a mai spus ca a facut toate aceste declaratii in mod public de teama ca presedintele Putin "sa nu uite cumva de cizmele pe care mi le-a promis", a adaugat el plin de umor.

A incetat din viata Jack Kilby, inventatorul circuitelor integrate
Fizicianul american Jack Kilby, inventator al circuitului integrat si detinator al unui Premiu Nobel, a incetat din viata la inceputul saptamanii, la varsta de 81 de ani. Inventia sa se afla la baza revolutiei informatice. Circuitul integrat este un circuit electronic ale carui componente si interconexiunile dintre acestea sunt fabricate dintr-un singur material, care serveste, de asemenea, de suport. Laureat al Premiului Nobel pentru Fizica in 2000, Kilby a creat primul circuit integrat in septembrie 1958.

Orase de... vanzare
De cand este sponsorizata de Citroen, statiunea balneara italiana Riccione de pe litoralul Marii Adriatice nu se mai numeste Riccione, ci RicC1one, cu C majuscula si cifra 1 - ca modelul C1 al fabricantului francez de automobile. Barul local din port a primit numele C1 Caffe del Porto, iar doua restaurante de pe plaja afiseaza linia C1 pe toate pliculetele de zahar si pe toate fetele de masa. De asemenea, bulevardul elegant al orasului, Viale Ceccarini, a fost pavoazat cu postere infatisand autoturismul firmei Citroen. Orasul Rimini, invecinat cu Riccione, nu vrea nici el sa ramana mai prejos. Statiunea balneara imortalizata de Fellini si-a mandatat deja societatile "nationale si internationale" sa gaseasca sponsori pentru intrarile in oras, pentru tarmul marii si pentru strazile ce duc la centrul expozitional.

Sistem de avertizare tsunami: valul ucigas va fi detectat in 10 minute de la formare
Un sofisticat sistem de alerta in caz de tsunami va fi amplasat in zona Asiei de Sud-Est. UNESCO va lansa, in cursul acestei saptamani, la Paris, Sistemul Oceanografic de Avertizare Tsunami in Oceanul Indian. Sistemul, ce va intra in functiune anul viitor, va alerta in timp real cele 27 de tari riverane. Comisia oceanologica internationala, reunita in capitala Frantei pentru lansarea sistemului de avertizare tsunami, spune ca tehnologia va deveni complet operationala pana in iulie 2006. Sistemul va detecta cutremurele petrecute sub Oceanul Indian, urmand a emite, daca este cazul, avertismente tsunami tuturor regiunilor de coasta. Situatia de risc va fi evaluata dupa procesarea in timp real a retelelor seismografice, aparatelor de masurat nivelul oceanului si senzorilor de presiune situati in adancuri.

Hamburgeri din carne de balena
Un fast-food japonez comercializeaza mai nou hamburgeri din carne de balena, in ciuda faptului ca Japonia a fost condamnata de catre Comisia Internationala de Pescuit ca a dublat numarul balenelor pe care le pescuieste. Dar proprietarul restaurantului sustine ca acest nou produs se bucura de o mare popularitate in randul clientilor sai si nici nu se gandeste sa renunte la aceasta oferta. Cu toate ca a intrat si in vizorul organizatiilor de aparare a animalelor, Tokyo si-a intensificat campania de promovare a consumului de carne de balena.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite