CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

In Germania s-a inaugurat Lumea ursilor de plus Steiff, o intreprindere de familie care afirma ca a creat primul ursulet de plus din lume, in 1902, a inaugurat, saptamana trecuta, un muzeu interactiv

In Germania s-a inaugurat Lumea ursilor de plus
Steiff, o intreprindere de familie care afirma ca a creat primul ursulet de plus din lume, in 1902, a inaugurat, saptamana trecuta, un muzeu interactiv consacrat in exclusivitate simpaticei jucarii. Expozitia, organizata intr-o cladire ultramoderna, a fost conceputa de asa maniera incat sa placa tuturor vizitatorilor, indiferent de varsta. "Lumea Steiff" ocupa 2400 metri patrati, a costat zece milioane de euro si mizeaza pe 150.000 de vizitatori pe an. Creatorul primului ursulet a fost Richard Steiff, el inspirandu-se din desenele pe care le facea ursilor de la gradina zoologica din Stuttgart. Azi, jucariile Steiff sunt celebre in toata lumea, intreprinderea vanzand circa 1,5 milioane de ursuleti pe an, din care jumatate in SUA si Japonia.

Bush confunda Israelul cu Irakul
George W. Bush a avut un nou lapsus, la sfarsitul saptamanii trecute, cand a confundat Israelul cu Irakul. "Visul meu e sa vad un stat palestinian traind in pace alaturi de Irak", a declarat presedintele american in cursul unei conferinte de presa comune cu premierul irakian Ibrahim al-Jaafari, pe care l-a primit la Washington. In trecut, George Bush si-a exprimat de mai multe ori dorinta de a vedea un stat palestinian independent coexistand pasnic cu statul evreu.

Mire de 96 de ani si mireasa de 90
Cei doi au impreuna 186 de ani! Un cuplu de nonagenari englezi s-a casatorit, sambata, in prezenta celor 22 de copii, nepoti si stranepoti. Povestea de dragoste iernatica intre Raymond Robson, de 96 de ani, si Faye Webber, 90 de ani, a inceput in urma cu cateva luni, la caminul de batrani din Berkshire, unde erau amandoi internati. Raymond a inceput sa-i citeasca ziarul cu voce tare lui Faye, care nu mai vede bine. In acest mod s-au cunoscut si s-au placut, spre emotia apropiatilor. La nunta au avut 120 de invitati si si-au petrecut o saptamana de miere intr-un hotel local. Singura schimbare notabila in viata celor doi va fi ca, dupa mariaj, vor locui tot la camin, dar in aceeasi camera. Potrivit "Guiness Book", recordul in materie il detine insa un cuplu de francezi, care aveau 96, respectiv 94 de ani cand s-au casatorit, in 2002.

J-Lo creeaza bijuterii pentru caini
Cantareata si actrita Jennifer Lopez, care are deja o linie de haine, va lansa o colectie de bijuterii pentru animalele de casa. "Jennifer are cateva idei si a vrut sa extinda linia de bijuterii la animale. Intotdeauna i s-a parut frustrant ca accesoriile disponibile pentru ele sunt limitate", a declarat o sursa apropiata cantaretei, criticata adesea de iubitorii de animale pentru faptul ca poarta blanuri. Intre timp, vedeta a sarbatorit un an de la casatoria cu Marc Anthony, care i-a facut cadou un inel. Cei doi s-au casatorit in secret vara trecuta, fara sa-si fi anuntat logodna.

Replica celui mai celebru diamant, expusa la un muzeu britanic
O replica sintetica a celui mai celebru diamant din lume, Koh-i-Noor, va fi expusa la Natural History Museum. Koh-i-Noor, care inseamna "muntele de lumina", a fost daruit reginei Victoria in 1850 dupa ce Marea Britanie a anexat Punjab. Replica acestuia va fi expusa alaturi de alte diamante celebre, cum ar fi De Beers Millennium Star si Steinmetz Pink. Koh-i-Noor este taiat in forma ovala, avand 200 de fatete. Natural History Museum are deja in colectia sa o copie din plastic a diamantului original.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite