CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combustibil din coji de banane Cand veti manca o banana, in loc sa aruncati coaja, mai ganditi-va pentru ca aceasta ar putea fi transformata in benzina. Cercetatorii au gasit o metoda pentru a

Combustibil din coji de banane
Cand veti manca o banana, in loc sa aruncati coaja, mai ganditi-va pentru ca aceasta ar putea fi transformata in benzina. Cercetatorii au gasit o metoda pentru a transforma resturile de banana in combustibil, printr-un proces special de fermentare si capturare a gazelor. Tinand cont ca una din trei banane nu indeplineste cererile pietei, oamenii de stiinta vor sa construiasca o centrala prototip in nordul statului australian Queensland pentru a veni in ajutorul fermierilor, dar si a automobilistilor.

Hotel suspendat in copac
Un hotel cu totul neobisnuit, intrucat camerele sale sunt construite printre ramurile unui copac, si-a deschis portile pentru turistii din Germania. Clientii hotelului isi pot petrece noptile in camere de lemn, suspendate printre crengi, la o inaltime de aproape 15 metri. Hotelul Zentendorf Tree House, din Saxonia, pune la dispozitia viitorilor clienti cinci camere construite intr-un salcam, intre acestea mentinandu-se legatura cu ajutorul unor pasarele foarte inguste. Camerele sunt prevazute cu balcoane, lumina electrica si toaleta, iar cazarea pe o noapte costa intre 100 si 150 de euro. "Visul oricarui copil este acela de a trai intr-o casa suspendata intr-un copac si exista multi adulti care nu au renuntat nici acum la aceasta dorinta", a declarat arhitectul hotelului, Juergen Bergmann.

Jennifer Aniston dezminte ca ar avea o relatie cu Vince Vaughn
Actrita americana Jennifer Aniston a dezmintit zvonurile conform carora ar avea o relatie cu Vince Vaughn. Presa din SUA a scris despre cei doi ca ar fi impreuna, dupa ce acestia au fost surprinsi imbratisandu-se pe cand filmau "The Break Up". "Nu exista nici o relatie romantica intre ei doi. Vince este un prieten foarte bun al lui Jennifer. Cred ca tabloidele sunt atat de dornice sa o vada avand o noua relatie de dragoste incat inventeaza aceste povesti. Jennifer Aniston s-a despartit de Brad Pitt in luna ianuarie a acestui an, dupa patru ani de mariaj.

Doua vibratoare au provocat panica intr-un oficiu postal din SUA
Angajati ai Postei din SUA, care au solicitat interventia urgenta a genistilor dupa ce au observat ca unul dintre colete vibreaza, au fost uimiti sa afle ca inauntrul pachetului nu se aflau bombe, ci jucarii sexuale. O unitate de genisti a trebuit sa recurga la elicopter pentru a ajunge cat mai rapid la oficiul postal din Bluffton, Carolina de Sud, intrucat fusese alertata asupra existentei unei bombe intr-unul dintre colete. Dupa ce politia a evacuat cladirea, iar echipa de interventie speciala a desfacut pachetul, s-a descoperit ca acesta nu continea altceva decat doua vibratoare. Politistii cred ca jucariile sexuale au fost puse in functiune in momentul unei posibile zdruncinari a coletului.

Armata din teracota din Xian risca sa fie decimata de poluare
Armata de teracota a primului imparat din dinastia Qin, una dintre cele mai mari descoperiri arheologice din lume aflate in provincia Xian din nordul Chinei, este amenintata de poluarea care risca sa distruga aceste piese vechi de 2.200 de ani. Dezgropate progresiv de trei decenii, sute de figurine din pamant ars au inceput deja sa-si piarda culorile din cauza expunerii la aer. "Daca nu se face nimic, in 100 de ani, razboinicii vor fi atat de distrusi incat gropile vor semana cu minele de carbune si nu vor mai avea nici o valoare estetica", a declarat Cao Junji, directorul de cercetare de la Institutul pentru mediu de la Academia chineza de stiinte sociale. Particule acide aflate in aer au ros suprafata figurinelor prin depunerea pe ele a unui nisip fin. Aceste particule slabesc de asemenea si ghipsul care asigura soliditatea operelor. "Daca un picior sau o mana se desprinde, toata figurina este stricata", potrivit expertului. Caracteristicile care individualizeaza personajele, precum nasul, parul sau mustata, risca de asemenea sa dispara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite