CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avionul premierului norvegian s-a ciocnit cu taxiul omologului sau finlandez pe un aeroport danez Un avion la bordul caruia se afla premierul norvegian, Kjell Magne Bondevik, a intrat in coliziune,

Avionul premierului norvegian s-a ciocnit cu taxiul omologului sau finlandez pe un aeroport danez
Un avion la bordul caruia se afla premierul norvegian, Kjell Magne Bondevik, a intrat in coliziune, marti dupa-amiaza, pe un aeroport danez, cu un taxi in care se afla omologul sau finlandez, Matti Vanhanen. Cei doi responsabili se intorceau in tarile lor dupa o reuniune a statelor nordice, cand taxiul a lovit aripa avionului Falcon in care se afla Bondevik si care se pregatea sa decoleze. Nimeni nu a inteles ce cauta taxiul pe pista. Bondevik a trebuit sa astepte un alt avion pentru a ajunge la destinatie.

Printesa Diana a trebuit sa probeze ca Harry este fiul lui Charles
Familia regala britanica a obligat-o pe printesa Diana sa il supuna pe fiul ei cel mic, Harry, la un test genetic, pentru a dovedi ca este fiul lui Charles si nu al amantului ei, James Hewitt, scrie "The Sun", care publica fragmente dintr-o carte de Simone Simmons, care se prezinta drept prietena apropiata si confidenta a Dianei. Membrii familiei regale si mai ales sotul reginei, printul Philip, se temeau ca Harry, nascut in septembrie 1984, nu este copilul lui Charles. Diana a recunoscut public ca a avut o legatura cu Hewitt in 1995, intr-un interviu televizat, subliniind ca maiorul nu ar fi putut fi tatal fiului ei. Totusi, ea a fost supusa la presiuni pentru a dovedi paternitatea ambilor ei copii, potrivit "The Sun". Testele ADN au dovedit ca William si Harry sunt fiii lui Charles, de care Diana a divortat in 1996, cu un an inainte de a muri. Un fragment din cartea lui Simone Simmons arata si faptul ca Diana ar fi avut o legatura trecatoare cu John F. Kennedy Junior.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, retinut de serviciile speciale olandeze
Avionul ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost pur si simplu oprit marti pe pista de decolare a aeroportului din Amsterdam de serviciile speciale olandeze. Totul s-a petrecut cand seful diplomatiei de la Moscova se pregatea sa plece intr-o vizita de lucru in Yemen, din Olanda, unde s-a intalnit cu primul-ministru, Jan Peter Belkenende, si cu omologul sau din tara-gazda, Ben Bot. Lavrov a fost suspectat ca ar ascunde in avion obiecte pretioase furate. Serviciul de paza al ministrului a refuzat perchezitia invocand incalcarea practicii internationale, conform careia, pe timpul vizitelor, inaltii functionari detin imunitate. Apoi, delegatia rusa a aflat ca, in noaptea din ajun, de avionul lui Lavrov s-au interesat persoane deosebit de suspecte, care au incercat chiar sa patrunda la bord.

Vacile expuse la Geneva in cadrul "Cow Parade" sunt mazgalite, furate sau aruncate in lacul Leman
Vacile din fibra de sticla expuse de mai bine de o saptamana pe strazile din Geneva sunt victimele actelor de vandalism, ceea ce i-a determinat pe organizatorii expozitiei in aer liber sa ameninte cu retragerea exponatelor. La Geneva, cele 70 de bovine - pictate cu multe culori si motive diverse - sunt supuse unor probe dificile: mazgalituri cu graffiti, furt si chiar aruncari in lacul Leman. Pierre Jacques, organizatorul evenimentului "Cow Parade" din Elvetia, intentioneaza sa adune toate exponatele intr-un singur loc, tinut sub paza in timpul zilei si inchis noaptea. El avertizeaza ca, "in lipsa unui loc adecvat, expozitia ar putea fi anulata" inainte de 30 septembrie. Ideea de a expune vacile in oras a fost lansata la ZUrich, in 1999, de Pascal Knapp.

Deputatii canadieni au aprobat casatoriile homosexuale
Camera Comunelor de la Ottawa a aprobat un proiect de lege privind casatoriile cuplurilor homosexuale, ceea ce va face din Canada a treia tara din lume care recunoaste aceste uniuni. Textul permite casatoria intre persoane de acelasi sex fara a impune restrictii, pas deja facut de Olanda si Belgia. in curand urmeaza Spania. Proiectul trebuie sa fie ratificat si de Senat, o formalitate asteptata spre sfarsitul lunii iulie, apoi va fi semnat de guvernatorul general, Adrienne Clarkson, reprezentantul reginei Elisabeta a II-a, seful statului canadian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite