CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusii au corectat orbita ISS pentru a putea primi naveta americana Nava ruseasca de aprovizionare Progress a corectat cu peste doi kilometri orbita pe care se afla Statia Spatiala Internationala

Rusii au corectat orbita ISS pentru a putea primi naveta americana
Nava ruseasca de aprovizionare Progress a corectat cu peste doi kilometri orbita pe care se afla Statia Spatiala Internationala (ISS) pentru a facilita arimarea navetei americane, care va sosi luna aceasta. in urma unei manevre de aproape cinci minute, orbita statiei a fost corectata cu 2,3 kilometri la o inaltime de 3.512,9 kilometri, ceea ce va crea conditii optime pentru arimarea navetei americane. Traiectoria a fost corectata automat, iar cosmonautul rus Serghei Krikalev si astronautul american John Phillips aproape ca nu au simtit manevra. Naveta fara echipaj Progress M-53 a sosit pe ISS la 19 iunie, transportand 2,5 tone de materiale, hrana, apa si carburant. Orbita ISS a fost modificata ultima oara la 11 mai.

Casatoriile intre homosexuali, aprobate definitiv in Spania
Deputatii spanioli au adoptat ieri legea ce da homosexualilor dreptul de a se casatori si de a adopta copii, ceea ce face din Spania cea de a patra tara din lume ce legalizeaza casatoria intre persoane de acelasi sex, dupa Olanda, Belgia si Canada. Deputatii au aprobat textul cu o majoritate de 187 la 147 si 4 abtineri. Textul urmeaza a fi semnat de seful statului, regele Juan Carlos, si va intra in vigoare vara aceasta. Proiectul de lege al guvernului socialist, ce da cuplurilor homosexuale si dreptul de a adopta copii, a suscitat o opozitie aprinsa din partea sectorului conservator al Bisericii Catolice si a dreptei spaniole. Partidul Popular (conservator) si membri importanti ai clerului s-au asociat unei manifestatii impotriva "casatoriei gay" din 18 iunie la care au participat zeci de mii de persoane.

Britney Spears si-a facut rezervare la maternitate
Cantareata Britney Spears se pregateste sa devina mamica si a decis sa nu-i scape nici un detaliu. Britney urmeaza sa nasca in urmatoarele trei luni si a rezervat deja un salon intr-un spital din Scottsdale, Arizona, precum si toate celelalte incaperi din jur pentru a-si asigura intimitatea. "Britney vrea trandafiri albi si galbeni in camera cand va ajunge acolo. Ea vrea, de asemenea, ca tuturor asistentelor care vor fi prezente sa li se verifice trecutul", a declarat un apropiat al cantaretei.

Restaurant "la toaleta"
Un restaurant taiwanez le propune clientilor sa ia masa la toaleta, o idee care s-a bucurat de un succes enorm. Lungi cozi de asteptare se formeaza in week-end in fata restaurantului Martun (toaleta, in chineza) din orasul portuar Kaohsiung, in sudul insulei. Ideea a fost inspirata de o naveta spatiala cu alura de toaleta dintr-un desen animat japonez, a explicat Hung Lin-wen, directorul localului, care lauda "tema speciala si mancarea savuroasa" oferita de restaurant. Ideea a atras foarte multi tineri in goana dupa nou, numai ca unii nu reusesc sa digere in pace. "A avut un gust bun, dar mi se face scarba cand ma uit", a povestit un client.

Magar pervers exilat pe o insula pustie din Croatia
Un magar salbatic, atat din punctul de vedere al speciei, cat si din cel al comportamentului sexual, a fost exilat pe o insula pustie dupa ce a agresat zile la rand femelele dintr-o rezervatie naturala din Croatia. Aga, magarul, obisnuia sa solicite servicii sexuale partenerelor favorite de cate 16 ori pe zi, fapt pentru care administratorii parcului au decis sa-l izoleze pe o insula parasita. Acestia au luat hotararea dupa ce turistii s-au plans de faptul ca de cate ori viziteaza parcul ii surprind pe magari incercand sa faca sex. Turma de magari salbatici fusese pana in prezent atractia principala a turistilor care vizitau Parcul National Telascica din sudul Croatiei. Acum, de cand Aga a fost prins si transportat pe insula Dugi Otok, administratorii parcului sustin ca magarii ramasi se simt foarte fericiti si sanatosi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite