CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un detinut din Argentina a evadat strecurandu-se printre gratii Un detinut argentinian periculos, extrem de slab, a reusit sa evadeze din inchisoarea din Puerto Madryn strecurandu-se printre gratiile

Un detinut din Argentina a evadat strecurandu-se printre gratii
Un detinut argentinian periculos, extrem de slab, a reusit sa evadeze din inchisoarea din Puerto Madryn strecurandu-se printre gratiile celulei. Luis Oscar Pichinan era oricum destul de slab, dar in ultimele zile renuntase sa mai manance, pentru a-si spori sansele de a evada, a declarat comisarul Elvio Bontempo, de la inchisoarea situata la circa 1.400 de kilometri sud de Buenos Aires. Politistii au constatat ca celula era goala si ca totul era intact. Astfel au ajuns la concluzia ca detinutul a evadat strecurandu-se printre gratii.

Atacul rechinilor in Florida
Un turist austriac in varsta de 19 ani a fost muscat de glezna de un rechin in regiunea de coasta a Golfului Mexic din Florida, in sud-estul Statelor Unite, fiind al treilea atac de acest tip, in decurs de o saptamana, inregistrat in aceeasi zona. Rechinul a atacat in timp ce tanarul statea in picioare in apa, al carei nivel ii ajungea pana la piept. Turistul a fost transportat la spital, in timp ce persoanele aflate pe plaja au fost avertizate in legatura cu prezenta rechinului. O adolescenta in varsta de 14 ani, Jamie Marie Daigle, a fost ucisa, sambata trecuta, de un rechin, pe o alta plaja din Florida, iar doua zile mai tarziu a fost atacat un alt tanar, la circa 100 de kilometri distanta de locul unde s-a inregistrat primul incident. Tanarul a scapat cu viata, insa a fost nevoie sa-i fie amputat piciorul stang. Aceste atacuri, care intervin la inceputul sezonului estival, au reactivat in randul americanilor psihoza indusa, in urma cu 30 de ani, de filmul "Falci" al lui Steven Spielberg, chiar daca acest tip de accident ramane rar, potrivit specialistilor. in Florida, de la inceputul anului, au fost inregistrate opt atacuri ale rechinilor asupra oamenilor, intre care unul mortal.

Suedezii scunzi, predispusi la sinucidere
Cu cat suedezii sunt mai scunzi, cu atat mai mare este predispozitia acestora catre sinucidere, potrivit unui studiu al Institutului de cercetare Karolinska din Stockholm. "Sinuciderea este mai frecventa printre barbatii de inaltime mica. O crestere cu cinci centimetri a inaltimii reduce cu noua la suta riscul de sinucidere", explica un comunicat al institutului, publicat de revista de stiinta American Journal of Psychiatry. Potrivit acestui studiu, "exista un risc de sinucidere de doua ori mai mare in cazul barbatilor scunzi, comparativ cu cei inalti", dar aceasta concluzie nu este valabila in cazul femeilor si nici al persoanelor varstnice. Finn Rasmussen, cercetator la Karolinska si coautor al studiului, considera ca exista, de asemenea, o legatura intre inaltime si ascensiunea pe scara sociala. "Indivizii scunzi apartin, in general, grupurilor sociale defavorizate, unde riscul sinuciderii este mai ridicat", explica cercetatorul.

Si-a taiat capul cu un circular
Un barbat de 46 de ani, angajat al unui atelier de mecanica de precizie, s-a sinucis taindu-si capul cu o masina-unealta, a anuntat politia franceza. Barbatul si-a pus capul la un ferastrau circular care servea la taierea tevilor si barelor metalice din atelierul situat in Mureaux, in regiunea pariziana. Colegii sai au spus ca l-au descoperit dupa pauza de pranz. Barbatul era tatal a doi copii si avea probleme financiare.

Iepurasii Playboy - in haine noi
Designerul italian Roberto Cavalli, binecunoscut pentru costumele sale sexi, a anuntat ca va da un nou look uniformelor iepurasilor Playboy, prima modificare a faimosului costum in 25 de ani. Anuntul a fost facut in cursul unei saptamani de prezentari de moda pentru barbati, care s-a incheiat saptamana trecuta la Milano. Designerul nu a dezvaluit insa ce schimbari va suferi costumul, cunoscut pentru urechile si coditele aferente. Celebrul costum a ramas aproape neschimbat de-a lungul timpului tocmai pentru a-si pastra identitatea si caracterul special, a indicat intr-un comunicat Christie Hefner, presedintele Playboy.

In America, sud-coreencele sunt pe post de moldovence
Politia americana a arestat 47 de persoane suspectate ca au facilitat intrarea ilegala in Statele Unite a sute de femei sud-coreene, care erau obligate sa se prostitueze in bordeluri sau saloane de masaj. Arestarile au fost efectuate in cadrul unor operatiuni ale politiei din California, desfasurate la San Francisco si Los Angeles. Anchetatorii au confiscat, in urma operatiunilor, doua milioane de dolari. Persoanele arestate au fost acuzate de proxenetism si spalare de bani. Circa 150 de femei, care au fost victimele acestei retele, au fost plasate in detentie pentru a li se asigura protectia, in timp ce politistii incearca sa afle cum au intrat acestea in SUA si cum au fost tratate. Reteaua se folosea de serviciile unor soferi de taxi pentru a le aduce pe femei in bordelurile din Los Angeles, dar si in statele Texas si Colorado, Massachusetts, New York si la Las Vegas.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite