CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploi diluviene la Istanbul: drumuri si case inundate Circa sase sute de locuinte si magazine au fost inundate la Istanbul ca urmare a ploilor diluviene care s-au abatut asupra orasului. Apele au

Ploi diluviene la Istanbul: drumuri si case inundate
Circa sase sute de locuinte si magazine au fost inundate la Istanbul ca urmare a ploilor diluviene care s-au abatut asupra orasului. Apele au invadat drumurile, facandu-le partial impracticabile si blocand numeroase autovehicule in cartierele Kartal, Maltepe si Pendik, in partea asiatica a metropolei. Echipe de pompieri si genisti au intervenit pentru a drena apa si a descongestiona circulatia, haotica chiar si in conditii normale in primul oras al Turciei, cu o populatie de peste 12 milioane de locuitori.

Muzeu al carnatilor la Berlin
Proverbiala dragoste a germanilor pentru carnati va capata o noua reprezentare prin deschiderea in cursul acestui an in apropiere de Berlin a unui muzeu dedicat in intregime acestui sortiment alimentar. Carnatii a caror istorie va fi prezentata in cadrul acestui nou muzeu au aroma de curry si constituie una dintre cele mai populare gustari ale germanilor. Denumiti "currywurst", acesti carnati au o istorie relativ scurta. Prima "semnalare" a acestora dateaza din 1949 cand in ruinele Berlinului de vest, in districtul Charlottenburg, creatoarea lor, Herta Heuwer, a avut ideea de a-i comercializa. Birgit Breloh, directorul acestui insolit muzeu, se asteapta la 350.000 de vizitatori pe an.

Londonezii vor plati o taxa antiambuteiaj
Automobilistii trebuiau deja sa achite o taxa de cinci lire sterline pentru a circula prin centrul Londrei. De acum inainte insa, ei vor trebui sa plateasca alte opt lire sterline cu titlu de "taxa antiambuteiaje". Primarul Ken Livingstone spera ca, in felul acesta, sa reduca traficul cu inca 35 la suta. Instituirea unor puncte de taxare la intrarea in centrul capitalei Marii Britanii, in februarie 2003, a permis deja diminuarea cu 15 la suta a numarului de autovehicule care circulau prin centrul capitalei Marii Britanii. Municipalitatea londoneza intentioneaza ca, in luna septembrie, sa dubleze zona de 22 de kilometri patrati supusa taxarii.

Estonienii, campioni mondiali la caratul nevestei cu carca
Un estonian a adus tarii sale un nou titlu de campioana la concursul international de... carat nevasta. Margo Uusorg a obtinut cel de-al 8-lea titlu consecutiv pentru Estonia in aceasta insolita competitie in care mai multi alergatori se aliniaza la start cu nevestele in spate. Campionatul din acest an, organizat in Finlanda, in localitatea Sonkajarvi, a aliniat la start nu mai putin de 40 de cupluri din zece state care au trebuit sa se intreaca intr-o cursa cu obstacole pe lungimea de 253,5 metri. Traseul include depasirea unor obstacole, cum ar fi o groapa umpluta cu apa si mai multe garduri. Conform regulilor, "sarcina" aflata in spatele barbatului nu trebuie sa fie mai mica de 49 de kilograme, iar toti competitorii trebuie sa se distreze de minune, in caz contrar fiind descalificati.

Columbienii pun accize pe dragostea in bordel
Municipalitatea orasului Cartagena din Columbia a introdus o noua taxa pentru doritorii de aventuri amoroase in camere de motel alaturi de prostituate sau de amante, menita sa asigure fonduri pentru tinerii saraci care nu-si pot continua educatia, dupa ce un sondaj a relevat ca nu ar fi nici o suparare in randul "consumatorilor". Multi proprietari de moteluri se plang insa ca le este greu sa explice clientilor pentru ce trebuie sa plateasca mai mult.

Scandalul gunoiului creste riscul de epidemie in Sofia
Primarul Sofiei, Minko Gherdjikov, si-a exprimat ingrijorarea fata de riscul izbucnirii unor epidemii in capitala bulgara, intrucat ridicarea gunoiului este intrerupta de trei zile din cauza localnicilor care blocheaza accesul la o groapa de deseuri situata in cartierul Suhodol, sugerand ca politia ar putea interveni daca situatia nu va reveni la normal. incepand de vineri, manifestantii au ridicat baraje pe care le pazesc zi si noapte, impiedicand accesul camioanelor care trebuie sa arunce gunoaiele. Ei cer inchiderea gropii de gunoi din cartier, care este folosita de 20 de ani.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite