CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Camera Comunelor se teme de SIDA si de paduchi Deputatii britanici nu vor mai avea dreptul de acum inainte sa foloseasca periile de par si pieptenii care erau pusi la dispozitia lor, de sute de ani,

Camera Comunelor se teme de SIDA si de paduchi
Deputatii britanici nu vor mai avea dreptul de acum inainte sa foloseasca periile de par si pieptenii care erau pusi la dispozitia lor, de sute de ani, in toaletele Camerei Comunelor. Hotararea, care are ca scop evitarea unei eventuale raspandiri a SIDA sau a paduchilor, a starnit manie printre unii membri ai onorabilei adunari britanice. "Este o nebunie", declara Anthony Steen, membru al Partidului Conservator, principala formatiune politica de opozitie, referindu-se la noile masuri. La randul sau, presedintele Camerei Comunelor, Michael Martin, mai rezervat, se teme ca s-au dus zilele cand mai puteai vedea parlamentari... pieptanati. Dar, a adaugat el, "parlamentarii vor putea sa-si aduca pieptene". Nick Harvey, din partea Partidului Liberal-Democrat, ca importanta a doua formatiune politica din opozitie, a precizat ca, in ultimii zece ani, nu s-au semnalat cazuri de boli transmisibile avand legatura cu periile de par sau pieptenii din toaletele pentru barbati din Camera Comunelor. "Riscul este foarte mic, dar el exista", a afirmat deputatul.

Atacul terorist de la JO din MUenchen 1972 in versiunea Spielberg
Celebrul regizor american Steven Spielberg a inceput filmarile la noul sau proiect cinematografic, un film despre atacul terorist organizat de palestinieni impotriva delegatiei sportive a Israelului care participa la Jocurile Olimpice organizate in 1972 la MUenchen. Filmarile se vor desfasura in mai multe locatii din Europa si la New York. La 12 mai a.c., un purtator de cuvant al lui Steven Spielberg a dezvaluit ca cea mai mare parte a filmarilor din Europa se vor desfasura in Ungaria. Noua pelicula, care nu a primit inca un titlu, va fi un film de actiune prezentand modul in care serviciile secrete israeliene, temutul Mossad, i-a identificat, urmarit si, in cele din urma, ucis pe cei opt palestinieni membri ai gruparii teroriste "Septembrie negru" care au organizat acest atac terorist. Comandoul palestinian a tinut ostatici, intre 5 si 6 septembrie, mai multi membri ai delegatiei sportive a Israelului, criza ostaticilor incheindu-se cu un carnaj pe un aerodrom militar din apropiere de MUenchen. In distributie apar actorii Eric Bana (Troia), Mathieu Kassovitz, Daniel Craig si Geoffrey Rush.

A inceput cursa taurilor de la Pamplona
La Pamplona a inceput Cursa taurilor ce are loc in fiecare an in perioada 6-14 iulie. Cursa, care face parte din spectaculoasa Fiesta de San Fermin, este considerata de catre unii ca fiind o dovada de maturitate. Sute de localnici si vizitatori indrazneti isi risca viata incercand sa depaseasca taurii intr-o cursa de 800 de metri prin oras, in drum spre arena pentru luptele cu tauri. Evenimentul a castigat recunoasterea internationala datorita scriitorului Ernest Hemingway. La inceputul cursei, taurii sunt speriati si fortati sa fuga pentru a se salva. La aceasta cursa se alatura si alti curajosi, si nu de putine ori s-au inregistrat accidente. incepand cu anul 2005, autoritatile locale au hotarat sa vopseasca asfaltul cu o vopsea antiderapanta, pentru a reduce numarul accidentelor. In cele opt zile de Fiesta, tot orasul sarbatoreste cu focuri de artificii si parade ale comerciantilor de vin, al caror patron este Sf. Fermin.

Brad Pitt face un documentar alaturi de BBC
Actorul Brad Pitt si-a luat o vacanta de un an de pe platourile hollywoodiene pentru a filma alaturi de BBC in Marea Britanie un documentar despre viata si munca genialului arhitect Frank Gehry, cel care a proiectat cladiri celebre precum cea a muzeului Guggenheim din Bilbao (Spania). Gurile rele spun ca Pitt a acceptat aceasta colaborare de un an cu BBC avand in vedere ca si actrita Angelina Jolie, cu care starul din "Troia" se presupune ca ar avea o idila, si-a mutat "cartierul general" in Regatul Unit, unde a cumparat o proprietate vasta in Buckinghamshire. Filmarile la acest documentar, proiect in care actorul este implicat de doi ani, vor incepe in cursul toamnei.

Angelina Jolie adopta o fetita din Etiopia
Actrita Angelina Jolie este pe punctul de a adopta o fetita din Etiopia, ai carei parinti au murit de SIDA. Jolie, care a calatorit peste tot in lume in calitate de Ambasador al Bunavointei al inaltului Comisariat ONU pentru Refugiati, a spus ca fetita se va numi Zahara Marley Jolie, dar a refuzat sa-i dezvaluie varsta. Gurile rele spun ca s-ar putea ca micuta etiopianca sa fie si ea seropozitiva. Actrita de 30 de ani a declarat ca ea si fiul ei, Maddox, in varsta de trei ani, adoptat si el dintr-un orfelinat din Cambodgia, sunt fericiti sa primeasca un nou membru in familie. Procedurile de adoptie se vor incheia zilele acestea. De doua ori divortata, Jolie a vorbit de mai multe ori despre intentia ei de a adopta inca un copil. Dupa calatoria in Etiopia, anul acesta, Jolie a spus: "Fiului meu ii place foarte mult Africa si mi-a spus ca vrea o surioara sau un fratior african".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite