CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polonezii au baut milioane de litri de votca produsa din lichid de spalat parbrize Polonezii au aflat cu stupoare ca, in ultimii doi ani, au baut zeci de milioane de sticle de votca produsa din

Polonezii au baut milioane de litri de votca produsa din lichid de spalat parbrize
Polonezii au aflat cu stupoare ca, in ultimii doi ani, au baut zeci de milioane de sticle de votca produsa din lichid de spalat parbrizele. Stirea le-a fost data de departamentul anticoruptie si procuratura din Szczecin. Potrivit presei, bautura provine din distileriile ilegale din satele aflate in vestul Poloniei. Acolo, traficantii locali transformau lichidul de spalat parbrize, care are in compozitie alcool denaturat, colorant si odorizant, in votca pe care apoi o vindeau pe piata neagra cu un castig enorm. Afacerea ramane in continuare foarte profitabila pentru traficanti pentru ca, spre deosebire de alcoolul continut in votca, cel din lichidul pentru parbrize nu este accizat. Politia a gasit dovezi ale introducerii pe piata a 530.000 de litri de spirt, obtinut din lichidul pentru parbrize, din care s-au obtinut 2,7 milioane de sticle de votca contrafacuta.

Jennifer Aniston a lesinat de suparare pe platourile de filmare
Actrita Jennifer Aniston si-a pierdut cunostinta pe platourile de filmare ale productiei "The Break Up", in care joaca alaturi de Vince Vaughm, dupa ce s-a plans ca sufera de dureri cumplite de cap si ameteli, scrie in editia sa de ieri cotidianul britanic "Daily Mail". Oficial, fosta protagonista a serialului "Prietenii tai" si ex-consoarta lui Brad Pitt a fost diagnosticata de medici cu o cadere de tensiune provocata de caldura excesiva. Conform insa unor surse de pe platourile din Chicago, Jennifer a devenit foarte agitata la aflarea vestii ca fostul ei sot alimenteaza cu buna stiinta zvonurile despre relatia lui cu Angelina Jolie, pe care a si insotit-o in Etiopia, unde starul din "Tomb Rider" a adoptat o fetita. Aniston a suferit mult din cauza stresului la care a fost supusa dupa divort, alimentat de povestirile si insinuarile aparute in presa despre relatia lui Brad Pitt cu frumoasa Angelina, au mai adaugat sursele citate.

Voronin vrea sa aiba "propria sa" Capela Sixtina
Dupa ce a inspectat, la sfarsitul lui iunie, Manastirea Capriana, simbol al ortodoxiei din Republica Moldova, Vladimir Voronin a hotarat ca restaurarea lacasului este o afacere de stat. Lucrarile de refacere a manastirii, fondata in secolul al XV-lea, sunt deja demarate, mai multe curente de opinie infruntandu-se in privinta iconografiei. Preotul care conduce manastirea vrea sa impuna stilul "clasic", in timp ce ministrul Culturii nu e de acord, preferand unul mai modern, in pas cu vremea. Cearta l-a nemultumit pe Voronin, care i-a indemnat pe zugravi sa picteze "astfel incat toata lumea sa inteleaga". "Imi place pictura realista, singura care este frumoasa. De exemplu, am fost in Italia si mi-a placut extrem de mult Capela Sixtina. Iata, de asa ceva avem nevoie la Capriana", ar fi declarat presedintele, potrivit Jurnalului de Chisinau.

Mandela, erou de benzi desenate
Primul presedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, este pe punctul de a deveni erou de benzi desenate cu ocazia celei de-a 87-a aniversari, in cadrul unui proiect ce vizeaza incurajarea lecturii pentru copii. Un milion de exemplare, dintr-o serie de sapte benzi desenate care reiau viata eroului luptei impotriva apartheid-ului, vor fi distribuite in scoli si publicate in ziare cu ocazia zilei de nastere a lui Mandela, la 18 iulie. Benzile desenate sunt o modalitate foarte utila de a atrage tinerii spre lectura, sustine reprezentantul fundatiei care a initiat proiectul, respingand ideea ca imaginea lui Mandela ar putea avea de suferit.

Carte de bucate cu retete de la Guantanamo
Daca in opinia Amnesty International baza de la Guantanamo este "gulagul epocii noastre", un grup de activisti conservatori americani dezmint cu tarie afirmatia, aducand in sprijinul lor modul in care sunt alimentati cei 540 de detinuti. Controversa a starnit imaginatia unui alt grup, autointitulat "Prostocratii" ("The Dummocrats"), care s-a hotarat sa scoata o carte de bucate cu retete de la Guantanamo, "The Gitmo Cookbook", Gitmo fiind porecla sub care e cunoscut centrul de detentie. Asta "pentru a sustine trupele, a ridiculiza mass-media si a manca aidoma unui prizonier de la Guantanamo", au declarat autorii. In meniuri "se afla mai multe sute de retete pentru prizonieri, pregatite de bucatarii Marinei americane", pe lista de bucate figurand "oua cu curry, pui tandoori (in stil indian), pilaf si un mic dejun cu miere si curmale". "Prostocratii" au avut ideea de a publica retetele dupa ce un parlamentar republican, intors dintr-o vizita la Guantanamo, a dat asigurari ca detinutii "n-au mai mancat atat de bine in viata lor!".

Tornada confundata cu o invazie a extraterestrilor
Localnicii dintr-un sat din Siberia au confundat o tornada cu o invazie a extraterestrilor. Ei au urcat cu mic, cu mare in masini, parasindu-si in mare graba casele, din cauza unui vant ciudat, iscat din senin, care a doborat copaci si a distrus cladiri. Oficialii de la Centrul pentru Situatii de Urgenta din regiune au explicat ca distrugerile au fost provocate de o tornada cu caracteristici neobisnuite. Ei au pus teama localnicilor de o invazie extraterestra pe seama lansarii recente a filmului "Razboiul lumilor", adaptare a romanului lui H.G.Wells. "A fost un fenomen ciudat si multi oameni au tras o concluzie gresita, crezand ca a fost cauzat de aterizarea navelor extraterestre in regiune", au spus oficialii, invinuind filmul ca a creat isterie in masa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite