CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crucea Rosie ii livreaza trabucuri cubaneze lui Saddam in inchisoare Fostul presedinte irakian Saddam Hussein comanda trabucuri cubaneze, care ii sunt livrate regulat la inchisoare de familia sa

Crucea Rosie ii livreaza trabucuri cubaneze lui Saddam in inchisoare
Fostul presedinte irakian Saddam Hussein comanda trabucuri cubaneze, care ii sunt livrate regulat la inchisoare de familia sa prin intermediul Comitetului international de Cruce Rosie (CICR), a afirmat o persoana apropiata de familia fostului dictator. "De fiecare data cand transmite un mesaj familiei sale, el cere havane, de care nu se satura", a declarat sursa sub rezerva anonimatului. Potrivit acesteia, Raghad, fiica cea mare a lui Saddam Hussein, este cea care se ocupa de procurarea tigarilor de foi, ce ii sunt duse apoi in inchisoare prin intermediul CICR. Fostul dictator acuzat de crime de razboi se afla in prezent intr-o inchisoare in apropierea aeroportului din Bagdad.

Papa Ioan Paul al II-lea ar putea fi beatificat in august
In ultima vreme circula din ce in ce mai multe speculatii despre o accelerare a procesului de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea. "Nimeni nu a iubit tineretul mai mult decat el, iar tineretul l-a iubit pe el" , a declarat, de curand, arhiepiscopul Cracoviei, Stanislaw Dziwisz, un apropiat al defunctului papa. "Ar fi minunat pentru un papa german sa beatifice la Koeln un papa polonez", a adaugat acesta. Actualul papa a inceput demersurile in vederea beatificarii la inceputul lunii aprilie, trecand peste traditionala perioada de cinci ani de asteptare prevazuta in regulile de la Vatican in cazul unei beatificari. "Oamenii isi doresc, pur si simplu, ca Papa Ioan Paul al II-lea sa fie declarat sfant", a mai spus Dziwisz. Este posibil, potrivit unor surse de la Vatican, ca aceasta sa se intample in august la Koeln, unde Papa Benedict al XVI-lea va participa la "Ziua mondiala a tineretului".

La Pamplona s-a lasat cu impunsaturi
Patru persoane au fost ranite grav in cursele de tauri de la Pamplona, Spania, incepute joi, arata un comunicat oficial al organizatorilor. Unui barbat i-a fost perforata gura, iar celelalte victime au suferit rani in partea dorsala si la picioare. Conform vechii traditii, in aceasta perioada de fiesta a Sf. Fermin, cate sase tauri sunt eliberati si apoi cale de opt sute de metri haituiti pe stradutele stramte ale Pamplonei pana in arena. Localnici si turisti in cautare de adrenalina se posteaza in fata animalelor, alearga alaturi de ele sau in fata lor. Din 1910, coarnele ascutite ale taurilor au fost fatale pentru 15 persoane. Animalele au, de regula, un sfarsit tragic, fiind omorate seara in arena de toreadori. Renume sarbatorii a adus in mod special Ernest Hemingway, care descrie in romanul sau publicat in 1926, "Fiesta", ritualurile de la Pamplona.

Dame de companie pentru deputatii germani
Multi dintre cei 601 deputati din Bundestag au primit oferta unei firme care le pune la dispozitie "o companioana fermecatoare si serioasa" pentru "o seara placuta in afara programului de lucru". Pe pagina ei de Internet, firma berlineza subliniaza ca la cerere pot fi solicitate si alte "servicii speciale". Alaturi de pret, sase sute de euro pe zi, sunt prezentate si mai multe femei. Oferta pare atragatoare, spre exemplu doritorii o pot alege pe "Dani, par negru, lung, subtire, sociabila, flexibila". Chiar daca oferta a alarmat parlamentarii, purtatorul de cuvant al companiei, Erhard Hiller, a tinut sa sublinieze: "Am constatat ca acest serviciu este necesar in Bundestag".

Trei ani de inchisoare pentru cea care a amenintat-o pe Catherine Zeta-Jones
Femeia care a amenintat-o cu moartea pe actrita Catherine Zeta-Jones a fost condamnata la trei ani de inchisoare de catre un tribunal din Los Angeles, dupa un proces de opt luni. in una dintre scrisorile de amenintare, Dawnette Knight scria despre Zeta-Jones: "O vom taia in bucati si o vom da la caini". in alta scrisoare, femeia si-a cerut scuze, spunand ca este indragostita de Michael Douglas, sotul lui Zeta-Jones. Knight a negat initial acuzatiile, dar a admis la proces ca a urmarit-o pe Jones o data si ca i-a trimis amenintari cu moartea de trei ori. intr-o scrisoare citita la tribunal, Catherine Zeta-Jones spune referitor la Knight: "Mi-ai afectat profund modul in care imi duc viata. Actiunile tale ma vor urmari tot timpul, voi fi atenta constant la ce se intampla in jurul meu". Actrita sustine ca a fost atat de afectata de amenintari, incat a fost pe punctul de a ceda nervos si s-a temut chiar de un atac de cord.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite