CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolas Cage va fi politistul-erou de la 11 septembrie Un nou film despre 11 septembrie in regia lui Oliver Stone il va avea in rolul principal pe Nicolas Cage. Celebrul actor il va interpreta pe

Nicolas Cage va fi politistul-erou de la 11 septembrie
Un nou film despre 11 septembrie in regia lui Oliver Stone il va avea in rolul principal pe Nicolas Cage. Celebrul actor il va interpreta pe sergentul John McLoughlin, prins sub ruinele Turnurilor Gemene. Politistii John McLoughlin si William J. Jimeno sunt considerati ultimii supravietuitori scosi de sub ruine, iar filmul se va concentra pe familiile lor si pe cei care i-au salvat. Stone a dezvaluit ca filmul are in vedere sa exploateze eroismul american.

Premierul canadian, pe post de... barman
in cursul saptamanii trecute, cu prilejul vizitei sale in Irlanda, Paul Martin, primul-ministru al Canadei, trecand prin satucul Glencullen, a preluat comenzile la un bar timp de cateva minute. Instalat in spatele tejghelei, premierul din "Tara frunzei de artar" a profitat de lucrul acesta pentru a le servi cateva beri clientilor localului - spre marea placere a acestora, de altfel. "Nu in fiecare zi cel care va ofera berea este un prim-ministru!", a exclamat unul dintre clientii foarte fericiti de norocul avut.

Saritura cu skateboard-ul peste Marele Zid chinezesc
Skateboarder-ul american Danny Way s-a folosit, la sfarsitul saptamanii trecute, de o rampa uriasa, pe care a rulat cu o viteza de peste 80 de kilometri pe ora pentru a sari peste Marele Zid chinezesc, devenind astfel prima persoana care a trecut peste aceasta constructie fara ajutorul unui aparat motorizat. Danny Way a cazut la prima saritura, insa a efectuat apoi alte patru cu succes, la ultimele trei incercari realizand si cateva rotiri de 360 de grade. La eveniment, desfasurat la Ju Yong Guan, au fost prezente cateva mii de persoane, printre care si ministrii chinezi ai Sporturilor si Culturii.

Un papagal din El Salvador a ajutat la prinderea unor hoti
Un papagal din El Salvador a devenit o celebritate in tara sa dupa ce a ajutat politia sa prinda o banda de hoti. Hotii furasera papagalul, numit Paquita, dupa ce au intrat prin efractie intr-o casa din San Salvador. Apoi, in timp ce masina cu care au plecat a fost oprita de catre politie pentru o verificare de rutina, pasarea a inceput sa strige: "Hotii! Hotii!". "Ce pasare fantastica! A repetat cuvintele pe care proprietarul sau le-a exclamat atunci cand a vazut hotii in casa lui. Strigatele sale ne-au facut atenti si, dupa ce am verificat masina, am gasit bunurile furate", a declarat un purtator de cuvant al politiei.

Operatie estetica pentru Mount Rushmore
Portretele presedintilor americani, care au fost cioplite pe Mount Rushmore, sunt spalate pentru prima data de la finalizarea lor, in urma cu circa 60 de ani. Administratorii parcului din South Dakota vor sa inlature lichenii care au crescut pe portretele sculptate in granit si care au o inaltime de 18 metri. Sculpturile au fost create in perioada 1927-1940 de sculptorul americano-olandez Gutzon Borglum si de 400 de muncitori. Presedintii imortalizati in piatra sunt George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln si Theodore Roosevelt. Exista temeri ca unele dintre elementele fetelor presedintilor ar putea cadea in cazul in care numarul mare de licheni si reteaua lor de radacini sunt inlaturate.

Labirint creat pentru a sarbatori ziua lui Tom Jones
Conducerea unui parc de distractii britanic a decis sa creeze un labirint pentru a celebra cea de-a 65-a aniversare a cantaretului Tom Jones. Labirintul a fost realizat in mijlocul unui lan de porumb, iar imaginea utilizata pentru labirint este cea a lui Tom Jones in timp ce canta. Labirintul se afla la Heatherton Country Sports Park, in apropiere de Tenby, iar managerul Andrew McDonald a declarat ca, prin intermediul acestei initiative, parcul incearca sa aduca un omagiu celebritatilor locale. in interiorul labirintului, caruia i-au fost necesare trei luni pentru a creste, exista numeroase placute cu intrebari referitoare la Tom Jones si care testeaza cunostintele fanilor referitoare la celebrul cantaret.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite