CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sarpe mort dupa ce a muscat un preot hindus Locuitorii satului indian Budapaghar, regiunea Dumka, cred ca au asistat la un miracol, dupa ce un sarpe care a muscat un preot, a inceput sa vomite

Sarpe mort dupa ce a muscat un preot hindus
Locuitorii satului indian Budapaghar, regiunea Dumka, cred ca au asistat la un miracol, dupa ce un sarpe care a muscat un preot, a inceput sa vomite sange, iar apoi a murit. Preotul, care isi exercita calitatile spirituale in templul Nag Devta (Zeul sarpelui), a fost muscat de un sarpe, de un metru si jumatate lungime, la intrarea in cladire si este convins ca l-a salvat de la moarte zeul Shiva. Zeul Shiva, unul dintre principalii trei zei ai religiei hinduse, poarta un sarpe in jurul gatului, simbolizand puterea pe care o are asupra animalelor periculoase.

Fat acuzat de comportament antisocial
Un baietel inca nenascut, a carui mama traieste in Staffordshire, Marea Britanie, a primit un avertisment privind "comportamentul sau antisocial". Pe adresa Juliei Brown a sosit un avertisment in care era anuntata ca fiul ei a deranjat linistea publica, stresandu-i pe vecini cu scuterul sau. Femeia, consternata, a explicat insa autoritatilor ca baietelul - care se va numi Dominic - se va naste abia in luna septembrie a acestui an, iar pentru a dovedi acest lucru a apelat la un spital, unde, prin intermediul scanerelor moderne, a obtinut imagini ale fatului.

Primarul din Nisa a scapat nepedepsit dupa ce a ucis un sobolan cu lopata
O plangere depusa de Societatea pentru protectia animalelor (SPA) din Franta impotriva primarului orasului Nisa Jacques Peyrat, dupa ce acesta a ucis un sobolan cu lopata, a fost clasata, sobolanii nefiind protejati de lege. Legea care interzice actele de cruzime fata de animale nu priveste "decat animalele domestice, imblanzite sau in captivitate", ceea ce nu este cazul sobolanilor, a subliniat procurorul Eric de Montgolfier. SPA a depus plangerea dupa ce primarul Peyrat a declarat in presa ca a "zdrobit un sobolan mare cat o pisica" cu o lopata.

Companiile conduse de femei, mai rentabile
Marile companii conduse de o femeie sunt mai rentabile decat cele care au un barbat in frunte, potrivit unei anchete care a analizat performantele celor mai importante 500 de firme din Finlanda. Capitalul investit intr-o companie al carei director general este o femeie prezinta un randament de 18,5 la suta in medie, fata de 14,2 la suta pentru o societate condusa de un barbat. Cel mai bun randament (24,6 la suta) este afisat de rarele companii in care si conducerea generala si presedintia consiliului de administratie sunt asumate de o femeie. in total, dintre cele 500 de companii vizate de ancheta, numai 28 sunt conduse de o femeie, iar 19 i-au incredintat unei femei presedintia consiliului de administratie.

Prostituata la 63 de ani
O batrana din Berlin, care timp de 49 de ani a exercitat cea mai veche meserie din lume, in cartierul diplomatic al orasului, a anuntat ca se va retrage din bransa in cursul anului viitor, cand va implini 64 de ani. Cu toate ca prostituatele au fost fortate sa paraseasca zona dupa caderea Zidului Berlinului, Renate Dolle a primit permisiunea sa-si continue meseria in acea parte a orasului. "Am clienti care ma viziteaza frecvent", a declarat femeia blonda pentru cotidianul german "Bild", in paginile caruia apar poze cu aceasta purtand o fusta mini de culoare rosie si cizme cu tocuri inalte, in apropierea ambasadei japoneze. Batrana a precizat ca tariful sau este de 30 de euro si ca in noptile bune are pana la cinci clienti. "Ma voi opri la 64 de ani, cand ma voi retrage", a mentionat Dolle, al carei sot o conduce in fiecare seara cu masina pana la locul de munca, dupa stirile de la ora opt. Cei doi au o nepoata de noua ani. Renate Dolle este una dintre cele 10.000 de prostituate din Berlin, in contextul in care in Germania, unde prostitutia este legala, exista aproximativ 400.000 de practicante ale celei mai vechi meserii din lume.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite