CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angelina Jolie si-a salvat fetita de la moarte Actrita americana a salvat viata fetitei pe care a adoptat-o recent in Etiopia, sustine un pediatru de la Presbyterian Hospital, din New York. La

Angelina Jolie si-a salvat fetita de la moarte
Actrita americana a salvat viata fetitei pe care a adoptat-o recent in Etiopia, sustine un pediatru de la Presbyterian Hospital, din New York. La sosirea in SUA, fetita, in varsta de doar sase luni, era deshidratata, subnutrita si a fost diagnosticata cu infectie cu salmonela. Potrivit dr. Jane Aronson, specialist in ingrijirea copiilor adoptati din alte tari, Angelina Jolie a salvat viata fetitei, adoptand-o si aducand-o in America. Fetita, pe nume Zahara Marley, a fost vindecata complet in urma tratamentului.

In pielea goala, la cumparaturi
Politia din Koln a trimis acasa o femeie care-si facea cumparaturile intr-un supermarket intr-o tinuta mai mult decat sumara. Ea s-a ales doar cu un simplu avertisment, dupa ce le-a explicat ca a pierdut la jocul "invarte sticla" si a trebuit sa indeplineasca porunca primita de la ceilalti jucatori. "Suntem o societate toleranta si deschisa catre lume", a precizat purtatorul de cuvant al politiei. Femeia amatoare de senzatii tari, in varsta de 35 de ani, a intrat in magazinul non stop la ora patru dimineata avand pe ea doar o geaca de blugi deschisa la toti nasturii. Politia a decis sa-i dea drumul pentru ca la acea ora matinala nu a fost vazuta de nici un copil.

Sistemul social danez, o solutie la criza economica europeana?
Danemarca ar putea sa detina cheia pentru solutionarea crizei economice europene, sustine fostul director al Institutului Monetar European (IME), Alexandre Lamfalussy. "Sistemul social european continental nu este compatibil cu relaxarea fiscala", a mai precizat acesta. Lamfalussy apreciaza, potrivit site-ului euobserver, ca adevarata problema a economiei europene este scaderea productivitatii. "In plus, europenii lucreaza cateva ore mai putin decat americanii", a declarat acesta. Fostul director al IME a criticat in acest sens politica de protectie sociala practicata in Germania, Franta si Italia, care incurajeaza firmele sa aiba mai multi angajati decat este necesar. Danemarca are un alt sistem, care separa asistenta sociala de piata fortei de munca, permitandu-le angajatorilor sa concedieze si sa angajeze in functie de necesitati. Dovada succesului sistemului danez este rata somajului in aceasta tara, estimata la cinci procente in 2006, spre deosebire de Germania si Franta unde se asteapta ca numarul somerilor sa depaseasca anul viitor noua la suta din populatia apta de munca.

Michael Jackson vrea sa ia viata de la capat in Germania
Dupa ce va fi achitat in procesul in care este acuzat de abuz asupra minorilor, starul pop Michael Jackson se va muta in Germania. Pentru ca sa poata lua viata de la capat, Jackson vrea sa paraseasca SUA, care i-au adus atata dezamagire. Se pare ca Michael intentioneaza sa-si vanda proprietatea din California si sa construiasca un alt Neverland-Ranch in regiunea Berlin-Brandenburg. "Michael este un fan al Germaniei si s-a indragostit pur si simplu de Berlin. Familiei Jackson ii place si orasul Potsdam", a declarat consilierul cantaretului din Las Vegas, Shawn Andrews. Admiratorii nemti il asteapta astazi pe Jackson la Berlin. Cu aceasta ocazie, clanul Jackson organizeaza in capitala germana o petrecere in cinstea fanilor din noua patrie, dar si in cinstea tatalui cantaretului, Joseph Jackson, care implineste astazi 76 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite