CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bush-tatal sufera atunci cand este criticat Bush-fiul Fostul presedinte american George Bush (Bush-tatal, presedinte al SUA in perioada 1989-1993) considera ca este mai usor sa detii aceasta

Bush-tatal sufera atunci cand este criticat Bush-fiul
Fostul presedinte american George Bush (Bush-tatal, presedinte al SUA in perioada 1989-1993) considera ca este mai usor sa detii aceasta functie decat sa fii tatal celui ales sa o exercite. El marturiseste ca suporta greu criticile la adresa fiului sau. Atunci cand esti in aceasta pozitie, "nu poti lua nici o decizie si iti faci griji pentru fiul tau". "Lucrul acesta doare; te doare si mai tare atunci cand iti este criticat fiul", a explicat fostul presedinte, in varsta de 81 de ani, in cursul unei vizite la Paris, prilejuita de lansarea versiunii in limba franceza a memoriilor sale.

Chavez si Castro ii invita pe americanii saraci la tratament gratuit in Venezuela
Presedintele venezuelean, Hugo Chavez, le-a propus americanilor saraci care au probleme cu vederea sa primeasca ingrijiri gratuite in cadrul unui program organizat cu ajutorul Cubei. Chavez a aratat ca acest program - numit "Misiunea Miracol", aplicat deja in Venezuela - va fi extins la 100.000 de persoane care traiesc in Caraibe si in America Latina. "Aceasta propunere se adreseaza, de asemenea, populatiei din SUA, caci saracia in SUA a crescut si guvernul lui Bush a inceput sa suprime securitatea sociala", a declarat presedintele venezuelean, precizand ca a discutat despre aceasta cu omologul sau cubanez, Fidel Castro. in cadrul "Misiunii Miracol", peste 29.000 de venezueleni care prezentau probleme de vedere au fost ingrijiti in tara lor sau trimisi in Cuba pentru tratament. Datorita veniturilor sale petroliere, guvernul lui Hugo Chavez sustine numeroase programe sociale, cunoscute sub denumirea de "misiuni". in cadrul unui acord bilateral, incheiat in octombrie 2000, guvernul de la Havana a trimis peste 30.000 de medici in cartierele sarace ale oraselor si in regiunile defavorizate din Venezuela pentru a participa la misiunea "in interiorul cartierului". in contrapartida, guvernul de la Caracas furnizeaza regimului comunist petrol la preturi preferentiale.

Sean Connery s-a saturat de "idiotii" de la Hollywood
Sir Sean Connery a declarat ca nu mai doreste sa joace niciodata in filme intrucat s-a saturat de "idiotii" de la Hollywood. "M-am saturat de acesti idioti, de prapastia imensa intre cei care stiu sa faca un film si cei care aproba filmele", relateaza editia online a "The Mail". Cu toate ca a adaugat ca nu e bine sa spui niciodata "niciodata", decizia starului scotian - caracterizat de catre regizorul Steven Spielberg ca unul dintre putinii actori adevarati - ii va mahni foarte tare pe fanii sai.

A pierdut peste 115 milioane de euro din politete
Un britanic sustine ca a pierdut premiul cel mare de la Euro Millions - in valoare de 79,6 milioane de lire sterline (115.436.126 de euro) - pentru ca a lasat-o inaintea lui la coada pe castigatoarea Dolores McNamara. Larry Moriarty a lasat-o inaintea lui pe Dolores, in timp ce asteptau amandoi la coada pentru numerele norocoase. "Am plecat din bar sa cumpar un bilet. Dolores era afara si am intrat in vorba. Apoi am lasat-o inaintea mea la coada, astfel ca am fost exact in spatele ei cand masina i-a extras numerele castigatoare", povesteste ghinionistul politicos. Cu toate acestea, Larry nu este suparat: "Nu i se putea intampla asa ceva unei femei mai de treaba. ii urez numai bine". "Este tipic pentru Larry sa lase o femeie sa treaca in fata lui", a comentat unul dintre prietenii lui. Dolores McNamara a stabilit un nou record de castig la Euro Millions, premiul cel mare nemaifiind adjudecat de opt extrageri consecutive. Euro Millions, prima loterie europeana, a fost lansata la 13 februarie 2004 de Franta, Spania si Marea Britanie, carora li s-au alaturat Luxemburg, Belgia, Elvetia, Portugalia, Irlanda si Austria, la 8 octombrie.

Peste 25 de ani, Australia nu va mai avea nici un cetatean fumator
in cel mult 25 de ani, in Australia nu va mai exista nici un fumator, in contextul in care aceasta preocupare este deja privita mult mai critic decat scuipatul pe strazi, conform unui nou studiu preluat de Mail&Guardian. Cercetatorii de la Universitatea Curtin din Western Australia spun ca femeile vor fi primele care se vor lasa definitiv de fumat. Astfel, se preconizeaza ca, in 2029, in Australia nu va mai exista nici o femeie fumatoare, in timp ce barbatilor le va lua un pic mai mult timp pentru a se debarasa de acest obicei. Studiul coincide cu prezentarea unor date statistice conform carora Australia este tara cu cei mai putini fumatori din lume. Tara cu numarul cel mai mare de fumatori este Olanda, unde unul din trei oameni fumeaza cel putin o data pe zi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite