CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O americanca aflata in moarte clinica a dat nastere unei fetite O femeie din estul SUA aflata in moarte clinica a dat nastere, marti, unei fetite, dupa ce a fost tinuta in viata artificial timp de

O americanca aflata in moarte clinica a dat nastere unei fetite
O femeie din estul SUA aflata in moarte clinica a dat nastere, marti, unei fetite, dupa ce a fost tinuta in viata artificial timp de trei luni pentru a lasa fetusul sa se dezvolte. Nu au existat complicatii la nastere, iar copilul adus pe lume prin cezariana "se simte bine", a afirmat cumnatul femeii. Susan Anne Catherine Torres cantareste 812 grame si masoara 34 de centimetri, a precizat el. Susan Torres, in varsta de 26 de ani, a intrat in coma in urma unei crize, la data de 7 mai, dupa ce o tumoare maligna i-a afectat creierul. Sotul sau a demisionat pentru a o ingriji. Copilul, nascut prematur la sapte luni, se gaseste la terapie intensiva intr-un spital din Virginia. Cumnatul lui Susan Torres a dezvaluit ca familia sa a primit in ultimele doua saptamani donatii din intreaga lume in valoare de aproape 400 mii de dolari, bani destinati pentru acoperirea cheltuielilor de spitalizare ale copilului si mamei, costurile spitalizarii fiind estimate la cateva zeci de mii de dolari pe saptamana.

Peste 65 la suta din americani prefera pisica in locul nevestei, in pat
Foarte multi americani adorm sau dorm impreuna cu animalele lor de casa, conform unui nou sondaj. Potrivit acestuia, 67 de procente din americani dorm in mod obisnuit cu cainii si pisicile lor, multi dintre cei chestionati declarand ca animalele sunt o companie mai buna in pat decat partenerii umani. Mai mult, 51 de procente din subiectii sondajului au mentionat ca de cele mai multe ori somnul le este deranjat de partenerul uman, comparativ cu 38 de procente din acestia, care au recunoscut ca animalele ii trezesc constant din lumea viselor.
Carnaval al crustaceelor pe tarmul Atlanticului
in fiecare vara, orasul american Ocean City, situat pe tarmul Atlanticului, gazduieste mii de vizitatori care vin sa admire costume inspirate de lumea adancurilor, meticulos realizate fie de designeri renumiti, fie de simpli participanti. Sute de sirene, bebelusi-sirene, zei Neptun, pesti exotici, crabi sau stele de mare se intalnesc dimineata pe strazile orasului, pentru a petrece pe cinste, marcand astfel apogeul sezonului estival. Parada porneste din centrul statiunii, cu destinatia plaja, circulatia autovehiculelor fiind inchisa 24 de ore pe arterele principale. In urma traditionalului concurs de frumusete este ales cel mai interesant costum purtat de cea mai frumoasa participanta la parada, nu de putine ori Miss crustacee fiind desemnata o participanta de varsta a treia. Castigatoarea primeste o coronita cu stele de mare si scoici si un castravete, mancarea preferata a crabilor.

Milioane de termite au invadat Uzbekistanul
Mai multe orase si sate din Uzbekistan au fost invadate de termite. Potrivit unei surse de la Institutul pentru zoologie uzbec, termitele s-au inmultit peste masura in regiunea Karakalpakia, unde musuroaiele lor in forma de turnulete sunt peste tot. in localitatea Tausa, termitele au "rontait" toate cele 120 de case, obligandu-i pe locuitori sa se mute. Insectele, care au subrezit peretii de chirpici ai caselor, poarta vina pentru cele peste 40 de mii de victime ale unui cutremur din 1948, in Turkmenistan, cand oamenii au murit striviti sub daramaturile caselor.

Naomi Campbell, data in judecata pentru acte de violenta
Celebra Naomi Campbell a fost data in judecata de catre actrita Yvonne Scio, care a solicitat interventia politiei sustinand ca top-modelul a lovit-o cu pumnii si cu picioarele doar pentru faptul ca purta o rochie asemanatoare cu a ei. Potrivit Contactmusic, Scio a declarat ca, in urma incidentului, petrecut la Hotelul Eden din Roma, a fost transportata la spital cu buza sparta si cu numeroase vanatai pe corp. Pana in momentul intamplarii, Scio si Campbell erau bune prietene, de peste doisprezece ani.

Un militar american este convins ca a cumparat Mercedesul lui Saddam
Sergentul american William von Zehle crede ca a pus mana pe masina care i-a apartinut fostului conducator irakian Saddam Hussein. Militarul, care locuieste in statul Connecticut, a dat aproximativ cinci mii de dolari americani pe automobil, in timpul unei misiuni la Bagdad. Mercedesul blindat este echipat pana si cu lansatoare de flacari pe parti, pentru a asigura mentinerea multimilor la distanta. Cercetarile facute de militar demonstreaza ca, in 1988, guvernului irakian i-au fost vandute doar trei Mercedesuri blindate, ceea ce, in opinia sa, arata limpede ca masina in cauza ii era destinata dictatorului. Autoturismul nu este inca inmatriculat si necesita reparatii. O problema dificil de rezolvat nu este atat inlocuirea oglinzilor retrovizoare, cat cea a unuia dintre geamurile antiglont, care costa 14 mii de dolari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite