CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caine clonat in premiera de cercetatorii sud-coreeni Primul caine clonat din lume e un ogar afgan in varsta de trei luni, pe nume Snuppy - un acronim pentru Seul National University Puppy. Cainii

Caine clonat in premiera de cercetatorii sud-coreeni
Primul caine clonat din lume e un ogar afgan in varsta de trei luni, pe nume Snuppy - un acronim pentru Seul National University Puppy. Cainii sunt considerati a fi printre animalele cel mai greu de clonat. Doar doua nasteri de pui vii s-au inregistrat, desi au fost implantati peste 1.000 de embrioni la 123 de mame canine surogat. Unul dintre membrii echipei, Gerald Schatten, care provine de la Universitatea Pittsburgh, a declarat ca eforturile savantilor sunt menite sa ajute la descoperirea cauzelor profunde ale multor boli."Nu facem afaceri cu animale de casa clonate", a declarat savantul - ci intr-un domeniu in care incercam sa aflam daca celulele stem pot vindeca diabetul sau ne pot ajuta sa intelegem unde isi au radacina boli ca autismul sau sindromul Alzheimer. "Cainii sufera de boli similare celor umane, iar cercetarea ar avea imens de castigat. Pasul urmator pe care vrea sa-l faca savantul sud-coreean se apropie si mai mult de om: e vorba de proiectul de a clona maimute.

Cursuri de strip-tease pentru barbatii din Suedia
Femeile din Suedia au de ce sa fie fericite. In curand, in aceasta tara se va organiza primul curs de strip-tease masculin, au anuntat initiatorii programului. Johan Elfving si Rodrigo Perez au declarat ca Suedia - tara asociata cu o atitudine liberala fata de sex - are mare nevoie de dansatori de strip-tease profesionisti. "Cursul include mult dans, aproape trei ore de antrenament dur pe zi", a declarat Johan Elfving. De asemenea, acesta a precizat ca tinerii care se vor inscrie la cursuri vor trebui sa studieze si psihologia, astfel incat sa nu se simta stingheri cand vor ramane fara haine.

Telefoane pentru surzi
In curand, persoanele cu deficienta auditiva vor putea anunta telefonic politia in caz de nevoie. Inventia va fi pusa in practica in orasul polonez Legnica si consta in activarea unui numar special, la care oamenii cu probleme auditive vor putea trimite informatii scrise ofiterului de serviciu. In prezent, la politia din Legnica lucreaza deja un politist care cunoaste limbajul semnelor. Daca experimentul va reusi, noul sistem va putea fi pus in aplicare si in alte orase.

Preturi de chilipir la casele de toleranta germane
Bordelurile din Germania sufera de lipsa de clienti in lunile iulie si august. Solutia gasita pentru a salva bransa prostitutiei a fost aceea a introducerii unor preturi de chilipir, informeaza cotidianul german "Bild". Anul trecut, industria sexului a inregistrat castiguri de pana la 43,8 miliarde de euro, conform estimarilor portalului Internet, care se numeste "Ghidul Bordelurilor". De exemplu, bordelul "Coltul de petreceri" din Osnabrueck are o oferta de tipul "mananci cat poti", si anume platesti 9,99 euro intrarea, iar pentru aceasta suma obtii placere cat de mult poti duce. La bordelul "Aida" din Stuttgart exista o oferta de 180 de euro, care include o baie de o ora, cu trei dame si o sticla de sampanie. Un alt concept este utilizat la bordelul "Inchirieri Muller". Acolo, "una mica" costa doar 20 de euro, iar 30 de minute de sex cu preludiu francez, in jur de 30 de euro.

Printul Albert de Monaco pleaca pe urmele bunicului sau, in expeditie la Polul Nord
Proaspat urcat pe tronul principatului, printul Albert al II-lea se pregateste sa plece intr-o expeditie la Polul Nord, in aprilie 2006. Monarhul incearca sa continue astfel calatoria de studii pe care a efectuat-o recent la Spitzberg "pe urmele lui Albert I de Monaco", bunicul sau, au precizat surse de la palatul princiar. El va incerca sa atinga Polul Nord intr-un atelaj tras de caini, pornind de la o baza ruseasca din Arctica. La inceputul secolului al XX-lea, Albert I, pionier al oceanografiei si precursor in materie de protectia mediului, a condus o expeditie in regiunea Spitzberg, necunoscuta in acea perioada.

Michael Jackson isi vinde povestea procesului cu doua milioane de dolari
Starul pop Michael Jackson a acceptat sa acorde un interviu in exclusivitate saptamanalului american "OK!" pentru exorbitanta suma de doua milioane de dolari. Cantaretul, care nu a mai aparut in public de la incheierea procesului in care fusese acuzat de molestarea unui minor, va povesti pentru cititorii revistei viata sa din ultimii doi ani, de cand a fost arestat si pana in prezent. Jackson se afla in aceste zile in Bahrein, unde si-a cumparat o vila luxoasa in care intentioneaza sa locuiasca de acum inainte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite