CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CNN l-a suspendat pe analistul Robert Novak pentru injuraturi in direct Canalul de televiziune CNN l-a suspendat pe o perioada nedeterminata pe analistul conservator Robert Novak, dupa ce acesta a

CNN l-a suspendat pe analistul Robert Novak pentru injuraturi in direct
Canalul de televiziune CNN l-a suspendat pe o perioada nedeterminata pe analistul conservator Robert Novak, dupa ce acesta a injurat si a parasit platoul de filmare joi, in timpul unei dezbateri cu un coleg al sau, democratul James Carville, fost consilier de campanie al lui Bill Clinton. Schimbul de replici a avut loc in cadrul emisiunii "Inside Edition", in timpul unei discutii referitoare la posibilitatea alegerii candidatei republicane Katherine Harris in functia de reprezentant al statului Florida in Senatul SUA. Robert Novak, ale carui articole sunt publicate in mai multe ziare din SUA, s-a aflat in centrul unei polemici in momentul in care, in iunie 2003, a dezvaluit identitatea unui agent al CIA, Valerie Plame, sotia fostului ambasador american Joseph Wilson, care a a criticat afirmatiile Guvernului SUA in legatura cu existenta armelor de distrugere in masa din Irak. in opinia lui Joseph Wilson, dezvaluirea identitatii sotiei sale in calitate de agent CIA a reprezentat o actiune indreptata impotriva sa pentru criticile la adresa Administratiei George W. Bush si o incercare de a-l discredita.

Plan de evacuare a orasului Sydney prin SMS in caz de atac terorist
Mesajele si mail-urile constituie elementul principal al unui plan de evacuare pentru metropola australiana Sydney in eventualitatea unui atac terorist. Potrivit planului, managerii de la aproximativ 1.500 de locuri cu cladiri din Sydney, cel mai populat oras din Australia, vor primi semnal de alerta prin SMS-uri pe telefonul mobil sau e-mail in cazul in care are loc un atac terorist, a afirmat noul premier al statului New South Wales (sud-estul Australiei, a carui capitala este orasul-port Sydney), Morris Iemma. Sistemul de securitate australian, elaborat pe baza unei strategii folosite in timpul recentelor atacuri teroriste de la Londra, va recomanda managerilor de cladiri sa directioneze oamenii in trei zone de evacuare, situate in afara orasului.

Bush face bascalie de numele Condoleezzei Rice
Presedintele american, George W. Bush, a profitat joi de vizita in ferma sa de la Crawford (Texas) a presedintelui columbian Alvaro Uribe pentru a glumi in limba spaniola pe seama numelui secretarului sau de stat, Condoleezza Rice. "Secretarul de stat Orez a vorbit despre drepturile omului", a spus Bush in cursul unei conferinte de presa comune cu Uribe, pronuntand Arroz (in spaniola, "orez", in loc "Rice", care in limba engleza are aceeasi semnificatie). Bush nu este primul sef de stat care se joaca cu numele secretarului de stat american. Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, ale carui relatii cu Washingtonul sunt tensionate, are obiceiul s-o numeasca "Condoleante" Rice.

O meserie de vis: 30.000 de lire sterline pe an pentru a stinge luminile
Un consiliu local din Marea Britanie a creat un loc de munca platit cu 30.000 de lire sterline pentru cineva care sa se asigure ca toate luminile sunt stinse, scrie "The Sun". Consiliul local din Staffordshire a decis crearea acestui loc de munca dupa ce localnicii s-au plans ca luminile si calculatoarele sunt lasate in functiune toata noaptea. Motivatia a fost ca factura pentru lumina se va mari cu un milion de lire sterline in urmatorii trei ani.

NASA a decis: Discovery poate sa revina pe Terra
NASA a decis ca naveta Discovery este apta pentru a reveni in siguranta la sol fara alte reparatii, in timp ce echipajul a terminat transferul proviziilor pe Statia Spatiala Internationala si curatarea acesteia inainte de plecare. "Discovery are unda verde pentru intoarcere", a declarat Wayne Hale, director-adjunct al programului navetelor de la NASA. "Credem ca riscurile sunt reduse, iar reparatiile ar putea face mai mult rau", a explicat Hale. Un fragment desprins in timpul decolarii a lovit stratul termoprotector de la una din ferestrele cockpit-ului, iar NASA anuntase ca nu este exclusa o noua iesire in spatiu pentru repararea acestuia. Responsabilii zborului au ajuns la concluzia ca izolarea termica a ferestrei este suficient de solida si nu va cauza probleme la intrarea in atmosfera, luni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite