CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul presedinte al Ungariei nu va merge in SUA, daca i se vor cere amprentele Noul presedinte al Ungariei, Laszlo Solyom, refuza sa mearga in Statele Unite, daca va trebui sa-i fie luate amprentele

Noul presedinte al Ungariei nu va merge in SUA, daca i se vor cere amprentele
Noul presedinte al Ungariei, Laszlo Solyom, refuza sa mearga in Statele Unite, daca va trebui sa-i fie luate amprentele digitale la frontiera, potrivit declaratiei facute cotidianului "Magyar Hirlap" ca raspuns la o intrebare legata de lupta impotriva terorismului. Pentru a impiedica accesul teroristilor in Statele Unite, Departamentul pentru Securitate Interna a cerut, in 2002, inregistrarea vizitatorilor straini - circa 35 de milioane - care intra si ies anual de pe teritoriul american. "Trebuie recunoscute ponderea si rolul Statelor Unite. insa eu cred ca nu trebuie exagerate masurile extraordinare si limitarile drepturilor si libertatilor", a adaugat noul presedinte, fost disident, considerat in tara sa un aparator al drepturilor si libertatilor fundamentale. Solyom, fost presedinte al Curtii Constitutionale, a fost investit vineri in functia de presedinte al Ungariei, succedandu-i lui Ferenc Madl.

Cea mai scumpa casa din lume a fost vanduta in sud-vestul Londrei
Casa cea mai scumpa din lume pana in momentul de fata a fost vanduta cu 105 milioane de euro intr-o suburbie situata in sud-vestul Londrei, potrivit revistei "Forbes". Casa, numita Updown Court, si construita in anul 2000 la Windlesham (Surrey), a fost descrisa de cei care au vandut-o drept "rezidenta privata cea mai importanta construita in Anglia din secolul XIX". Ea are 103 camere, dintre care 22 de dormitoare, fiecare cu propria sa baie. De asemenea, cladirea include o camera pentru invitati si o camera de supraveghere, toate acestea intinzandu-se pe un teren de 23,5 hectare. Printre facilitati se numara o platforma pentru elicopter si un garaj subteran, unde incap opt limuzine si unde se poate ajunge pe o alee de marmura incalzita. De asemenea, au fost construite opt piscine, o sala de cinema, o pista de bowling, un teren de squash, unul de tenis, grajduri si o camera numita "panic room", unde locuitorii se pot retrage in caz de atac.

Marilyn Monroe ar fi avut o relatie pasagera cu actrita Joan Crawford
La 43 de ani de la moartea sa, legenda filmului american, actrita Marilyn Monroe revine in centrul atentiei prin publicarea secretelor sale cele mai intime, intre care intalnirea de o noapte cu o actrita, Joan Crawford, potrivit unui articol publicat de ziarul "Los Angeles Times". Dezvaluirile reprezinta transcrierile inregistrarilor pe banda ale sesiunilor de psihoterapie ale actritei cu terapeutul si confidentul sau, Ralph Greenson. Potrivit acestor transcrieri, Monroe nu a fost multumita de relatia sa cu Joan Crawford. "Cand am vazut-o din nou, povesteste ea, i-am spus ca nu-mi place sa fac astfel de lucruri cu o femeie. Dupa ce am respins-o, mi-a purtat pica", spune Marilyn. in aceste transcrieri sunt dezvaluite si relatiile pe care actrita le-a avut cu cei doi fosti soti, Arthur Miller si Joe di Maggio. insemnarile reinvie si polemica privind controversata sinucidere a actritei. In timpul anchetei a fost sustinuta teoria ca Marilyn Monroe a fost asasinata cu un cocteil de tranchilizante pe care cineva i l-a administrat in stare de inconstienta.

O ucraineanca a fost devorata de pitbullul fiului sau
O femeie din Ucraina, in varsta de 66 de ani, a fost atacata si partial devorata de cainele fiului ei, rasa pitbull, in orasul Inkerman, aproape de Sevastopol. Stapanul cainelui l-a gasit pe acesta in timp ce incerca sa ii devoreze mama in bucatarie, unde fusese inchis cu o seara in urma. Cainele isi atacase deja stapanul si pe mama acestuia, dar cei doi refuzasera sa renunte la el.

Silvio Berlusconi si-a facut un nou implant capilar
Seful guvernului italian, Silvio Berlusconi, s-a supus vineri unui nou implant capilar, la exact un an dupa prima operatie incununata de succes. Daca in august 2004 interventia a fost descoperita de-abia cand Berlusconi, purtand pe cap o bandana, i-a primit in Sardinia pe premierul britanic Tony Blair si pe sotia acestuia, Cherie, de data aceasta ziaristii italieni l-au pandit pe seful guvernului in fata cabinetului dr. Piero Rosati, la Ferrara. Dr. Rosati, autorul primei interventii, declarase ca, in mod ideal, o a doua operatie ar trebui sa aiba loc dupa un an. Punctual, Silvio Berlusconi s-a prezentat la cabinetul doctorului pe 5 august. Ziaristii de la fata locului l-au putut vedea intrand si apoi iesind din cabinet, urcand cu capul protejat la bordul unui automobil cu geamuri fumurii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite