CALEIDOSCOP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O agentie nipona ofera calatorii in spatiu Cea mai mare agentie de turism japoneza, JTB, a incheiat un acord comercial cu firma americana Space Adventures pentru a oferi clientilor sai sejururi in

O agentie nipona ofera calatorii in spatiu
Cea mai mare agentie de turism japoneza, JTB, a incheiat un acord comercial cu firma americana Space Adventures pentru a oferi clientilor sai sejururi in spatiu. Timp de o saptamana, viitorii turisti in spatiu vor calatori cu modulul rusesc Soyuz si vor vizita Statia Spatiala Internationala. Pretul de 20 milioane de dolari de persoana include costurile a sase luni de antrenament in Rusia. Pentru turistii mai putin bogati, agentia ofera o calatorie de sase zile la 100 de kilometri altitudine si gravitate zero, la bordul unui nou tip de nava spatiala care va fi folosita peste doi sau trei ani. Pretul acestei calatorii este de 102.000 de dolari. Space Adventures a organizat prima calatorie turistica in spatiu pentru miliardarul Dennis Tito in 2001.

Telefonul mobil dauneaza punctualitatii
Aparitia telefoanelor mobile i-a facut pe oameni sa fie mai putin organizati si mai inclinati sa intarzie la intalnirile cu prietenii, dezvaluie "Daily Telegraph". O persoana din cinci recunoaste ca nu mai este la fel de punctuala ca altadata pentru ca poate oricand sa anunte telefonic ca intarzie. Trei sferturi din subiectii sondajului au spus ca viata lor sociala a devenit mai flexibila de cand au telefon mobil, pentru ca pot stabili sau anula intalniri in ultimul moment. Aproape trei sferturi au spus, de asemenea, ca telefonul mobil si e-mail-ul le permit sa fie la curent cu ceea ce se intampla in viata prietenilor mai mult decat inainte.

Politia sud-africana a invitat 200 de infractori cautati la o petrecere-surpriza; 20 au si venit
Politia sud-africana a reusit sa aresteze 20 dintre cei mai cautati infractori din tara, dupa ce i-a invitat, pur si simplu, la o petrecere. Politia a trimis invitatii la o petrecere selecta pe ultimele adrese cunoscute ale celor mai cautati 200 de infractori din Africa de Sud, iar 20 dintre acestia au cazut in capcana. in invitatii erau promise premii speciale pentru toti cei prezenti, participarea unor vedete-surpriza si o atmosfera sonora asigurata de un DJ priceput.

Mai bine de jumatate din americani au pozat nud
Ati crezut vreodata ca americanii sunt pudici si retinuti? Adevarul gol-golut este acela ca mai mult de jumatate din americani au pozat nud cel putin o data. Potrivit unui sondaj efectuat de compania Adam&Eve si preluat de Wireless Flash, cel putin 52 la suta din americani au pozat nud, in timp ce 37 la suta din cei chestionati au recunoscut ca s-au dezbracat in fata camerelor de filmat. De asemenea, 19 la suta din subiectii sondajului au dezvaluit ca si-au dat hainele jos pentru a fi model pentru un desen sau o pictura.

Relatiile la distanta sunt mai trainice decat cele normale
Daca persoana pe care o iubiti se afla intr-un alt oras, departe de dumneavoastra, iata o veste buna: relatiile la distanta dureaza mai mult decat cele in care partenerii traiesc impreuna si se vad zilnic. Potrivit unui nou studiu, elaborat de oameni de stiinta din cadrul Universitatii Purdue din SUA, distanta mare dintre cei care se iubesc poate face minuni si ii poate apropia foarte mult pe parteneri. Oamenii implicati in relatii apropiate din punct de vedere geografic raman impreuna cu ajutorul activitatilor comune, cum ar fi responsabilitatile casnice. in schimb, cei implicati in relatii la distanta comunica mai bine, vorbesc mai mult despre relatia lor, au mai putine certuri si petrec clipe pline si de calitate atunci cand se intalnesc. Aceste lucruri creeaza o apropiere rar observata la partenerii care se vad zilnic, spune Mary Carole Pistole, autoarea studiului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite