CALEIDOSCOP ELECTORAL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Superstitii electorale "John Kerry va fi presedinte cand Red Sox va castiga campionatul mondial", declara un cetatean american, intr-o interventie in timpul unei emisiuni radio. Afirmatia, facuta in

Superstitii electorale
"John Kerry va fi presedinte cand Red Sox va castiga campionatul mondial", declara un cetatean american, intr-o interventie in timpul unei emisiuni radio. Afirmatia, facuta in urma cu mai mult de zece luni, parea o comparatie sigura. Totusi, pentru prima data in 86 de ani, Red Sox a castigat campionatul mondial. Pe de alta parte, este cunoscuta superstitia ca, "atunci cand pierde echipa Redskins, presedintele in exercitiu este invins la scrutinul prezidential". Aceasta idee este valabila din 1936. In meciul desfasurat duminica la Washington, echipa Redskins a fost invinsa de Green Bay Packers. De asemenea, sondajul realizat de canalul de televiziune prin cablu Nickeldeon in randul copiilor "nu da niciodata gres". Potrivit studiului dat publicitatii recent, copiii il aleg pe Kerry - 57%.
Eminem face ravagii cu un nou single anti-Bush
Inaintea alegerilor, Internetul a fost invadat de cantece cu tenta politica si de apeluri privind participarea la urne. Una dintre melodiile care au facut ravagii este cea a rapperului Eminem, intitulata Mosh. Melodia anti-Bush, care dispune si de un videoclip animat, a fost promovata de Eminem saptamana trecuta la New York. In noul single, Eminem critica interventia din Irak si glumeste pe seama capacitatilor intelectuale ale presedintelui George W. Bush.
Tratament gratuit de acupunctura pentru Bush, daca va pierde alegerile
Un doctor britanic, specialist in acupunctura, a promis ca ii va trata gratuit pe toti cei care vor veni sa il vada la clinica sa din Tokyo la o zi dupa alegerile prezidentiale americane... daca Bush pierde scrutinul. Si presedintele George W. Bush este bine venit, a spus ironic Edward Obaidey, care are circa 20 de pacienti pe zi. Doctorul, stabilit la Tokyo de aproximativ 20 de ani, a evaluat la 120.000 de yeni (1.130 de dolari) suma pe care o va pierde in cazul victoriei candidatului democrat. "In mod normal, nu e treaba mea ce se intampla in America, dar din cauza acestui tip (Bush) lucrurile s-au schimbat in rau, nu doar pentru americani, ci pentru intreaga lume", a explicat el. Barbatul intentioneaza sa isi reinnoiasca oferta si cu ocazia viitoarelor alegeri legislative din Marea Britanie, daca va fi invins Tony Blair.
Sharon Stone voteaza cu Kerry, Mel Gibson cu Bush
Faptul ca starurile se implica in campania electorala pentru a-si sustine candidatul preferat nu reprezinta o noutate. Totusi, mobilizarea de la Hollywood este fara precedent. Astfel, agentii interesati pana acum doar de obtinerea unor contracte bune au devenit experti in probleme de politica interna, scenaristii vorbesc precum consilierii pentru securitate nationala, producatorii fac brusc politica externa. Potrivit unui editorialist din Los Angeles, exista doar o problema: balanta inclina mai mult intr-o parte. Martin Sheen (Apocalypse Now) incearca sa capteze atentia studentilor din Ohio, in timp ce Julianna Margulies (Urgences) face o campanie din usa in usa. Josh Harnett (Pearl Harbour) si Brad Pitt (Troia) ies in public la universitatile din Iowa si Missouri fara obisnuitii ochelari negri. Sharon Stone asista la reuniuni sindicale. Leonardo Di Caprio a vizitat statele indecise. Chiar daca Partidul Republican dispune de sprijinul activ al unor nume importante - Mel Gibson, Tom Selleck, Bruce Willis, Charlton Heston, Chuck Norris sau Ron Silver -, John Kerry este principalul beneficiar al militantismului hollywoodian. Partidul Democrat dispune de cea mai mare armata de voluntari din industria filmului. Acesti emisari celebri au fost instruiti de staff-ul de campanie al lui Kerry si trimisi acolo unde personalitatea lor are cele mai multe sanse de a convinge.
Meryl Streep - sustinatoare infocata a lui Kerry
Actrita Meryl Streep este dependenta de politica si a petrecut zile in sir in fata televizorului urmarind campania electorala, a marturisit ea revistei germane "Spielfilm". "Da, sunt dependenta de politica. Stau toata ziua la televizor si ma uit la stiri", spune actrita detinatoare a doua premii Oscar, pentru rolurile din "Kramer contra Kramer" (1980) si "Alegerea Sophiei" (1983). in varsta de 55 de ani, actrita este o sustinatoare infocata a candidatului democrat John Kerry. Ea este de parere ca "apetitul publicului pentru politica este foarte mare". Streep joaca alaturi de Denzel Washington in "The Manchurian Candidate", un thriller politic despre un complot ce ameninta democratia americana. Actrita marturiseste ca lucrand la acest film a simtit "placerea pe care o simt probabil cei de la putere".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite