Butunoiu a "inventat" soluţia IT pentru criza de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aplicaţia software concepută de consultantul în resurse umane vizează eficientizarea activităţii unei companii Criza de personal resimţită de marile companii prezente pe piaţa

Aplicaţia software concepută de consultantul în resurse umane vizează eficientizarea activităţii unei companii

Criza de personal resimţită de marile companii prezente pe piaţa românească poate avea o soluţie la îndemână: implementarea unui soft care să reducă efectele şi care să crească productivitatea companiei.

Aceasta este soluţia propusă de George Butunoiu, proprietarul unei firme de cercetare şi consultanţă în resurse umane. Butunoiu revine astfel în afacerile din domeniul tehnologiei informaţiei, odată cu lansarea unei societăţi producătoare de software, la 17 ani de la înfiinţarea furnizorului de aplicaţii de gestiune Ciel România.
Costuri de peste 20.000 de euro

Preţul unui sistem porneşte de la 10.000 de euro, nivel care se va dubla începând cu vara acestui an - pentru sistemul propriu-zis, la care se adaugă costul serviciilor de implementare de 15.000-20.000 de euro şi 5.000-6.000 de euro pentru echipamente, infrastructură şi servere.

"Aceasta este <> noastră la rezolvarea <> din România: firmele care vor folosi Kazier-ul vor descoperi că au mai mulţi angajaţi decât e necesar, oameni care vor ajunge pe piaţă, că să fie reangajaţi de către firmele care chiar au nevoie de ei", spune Butunoiu.

Potrivit acestuia, multe din efectele implementării acestui soft sunt cu bătaie pe termen lung. "Efectele directe ar fi că vreo câţiva angajaţi ar putea să nu mai aibă ce face prin firmă şi, dacă luăm în calcul şi reducerea drastică a cantităţii de hârtie din firmă, pe lângă reducerea numărului de angajaţi, s-ar putea ca firma să facă şi nişte economie de spaţiu, deci şi de bani la chirie", subliniază Butunoiu. Efectele indirecte datorate creşterii productivităţii, a controlului asupra afacerii se măsoară mai degrabă în creşterea cifrei de afaceri decât în scăderea cheltuielilor.

Kazier a fost construit ca un sistem de management pentru firmele din domeniul serviciilor, însă pe viitor va fi extins şi la alte domenii. "Am realizat acest produs iniţial pentru firma mea de recrutare, dar mi-am dat seama că soluţia software poate fi vândută foarte bine firmelor din domeniul serviciilor care au nevoie să îşi crească productivitatea (...) Am lucrat la acest produs circa doi ani", a precizat Butunoiu. Investiţia pentru înfiinţarea firmei şi pentru dezvoltarea produsului s-a ridicat la 500.000 de euro, până în prezent, urmând ca până la începutul anului viitor să fie cheltuiţi încă pe atât.

Ce este Kazier

Produsul, denumit Kazier e un mini ERP (Enterprise Resource Planning), realizat special pentru firmele de servicii, respectiv cele de consultanţă, publicitate, mass-media, avocatură şi este un cazier al firmei şi al tuturor celor cu care aceasta este în contact, firme sau persoane - clienţi, furnizori, subiecţi, ţinte, în care sunt înregistrate toate proiectele, procesele, evenimentele.

Prin intermediul sistemului poate fi administrată întreaga activitate a unei firme, activitatea uneia sau mai multor unităţi ale aceleiaşi firme, precum şi activitatea din unul sau mai multe departamente ale unei corporaţii de mari dimensiuni.

"În primii doi-trei ani, cele mai multe vânzări vor fi realizate pe piaţa românească, iar într-un interval de trei-cinci ani sperăm ca piaţa externă să o depăşească pe cea locală. Pentru acest an ne aşteptăm la vânzări de 500.000 de euro, iar dacă anul viitor nu vom înregistra afaceri de cel puţin un milion de euro înseamnă că avem o problemă", a adăugat Butunoiu.

AFACEREA PE SCURT

Fost cercetător în fizică nucleară, imediat după Revoluţie, George Butunoiu a pus bazele firmei Ciel, una dintre primele companii de software din acel moment, după care a creat şi a condus mai multe firme de consultanţă - recrutare pentru poziţii de conducere. Astfel, în 1992 a înfiinţat o companie specializată în servicii de recrutare de personal.

Se alătură în anul 1996 companiei de consultanţă în resurse umane Ward Howell Euroselect, deţinând funcţia de manager partener al Ward Howell România, afacere pe care o cumpără în anul 2003. Ulterior, Butunoiu devine manager partener al Alexander Hughes România.

În anul 2006, împreună cu alţi parteneri de afaceri, înfiinţează compania sub numele George Butunoiu Executive Search. În 2005, împreună cu Bogdan Ciungu, a înfiinţat firma Zero Paper, prin intermediul căreia a fost realizat produsul software Kazier, adresat în special firmelor din domeniul serviciilor.

Firmele care vor folosi programul Kazier vor descoperi că au mai mulţi angajaţi decât e necesar
George Butunoiu, specialist resurse umane

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite