Buşteniul a devenit capitala distracţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare parc de agrement montan a fost deschis ieri pe Valea Prahovei. Vremea a ţinut cu turiştii. Sute de turişti din toate colţurile ţării au profitat de vremea frumoasă şi s-au aventurat pe pârtie. Cei mai curajoşi s-au înscris la concursul de escaladă pe gheaţă.

Pârtia Kalinderu din Buşteni a fost arhiplină ieri, odată cu debutul zilelor staţiunii. Oamenii au profitat de vremea frumoasă şi s-au aventurat pe pârtie cu schiurile, cu snowboardul sau cu sania. Pentru unii, momentul cel mai atractiv l-a reprezentat, însă, apariţia Elenei Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care a venit la Buşteni pentru a inaugura cel mai mare parc de distracţii de iarnă din ţară, „Fun Park Buşteni". Elena Udrea nu a venit singură, ci a fost însoţită de preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Citiţi şi:

Weekend petrecut pe Muntele Semenic, în raiul alb

Coadă la distracţie

Accesul în noul parc a fost gratuit, un motiv în plus pentru ca turiştii să se înghesuie la distracţie. Fun Parkul este dotat cu o pârtie pentru începători, care are baby-lift, o bandă de tubing, pe care care copiii pot ajunge cu cu săniuţele gonflabile, dar şi un montagne-russe cu 20 de sănii. Chiar dacă turiştii au fost nevoiţi să stea la coadă zeci de minute, aşteptarea a meritat. „Am stat o oră şi un sfert la coadă, dar nu contează. Am intrat în parc împreună cu fiul meu, de 5 ani, şi ne-am dat cu sania şi cu colacul. Am prins o viteză foarte mare şi ne-a plăcut. Cu sania e bine, dar cu colacul ne-am răsturnat", spune Cătălina Cristea (40 de ani), o turistă din Bucureşti.

După ce au vizitat parcul de distracţii şi i-au încurajat pe concurenţii de la Campionatul Mondial de Escaladă pe Gheaţă, care are loc tot pe Kalinderu, Elena Udrea şi Roberta Anastase au participat, pe pârtie, la o şedinţă foto cu turiştii. „Ne-am pozat cu doamna Udrea şi am venit special pentru ea pe pârtie. O să pun poza cu ea în ramă", glumeşte Liliana Radu (43 de ani), o turistă din Galaţi.

Concurs de escaladă pe gheaţă

Campionatul Mondial de Escaladă pe Gheaţă i-a atras pe turiştii pasionaţi de sport extrem. Sportivii i-au cucerit pe spectactori prin condiţia fizică şi curaj. Godfrey Kottutt (25 de ani), venit din Kenya la studii în Constanţa, s-a declarat impresionat de escaladă. „Mă impresioneză cum se caţără concurenţii pe panourile din gheaţă. Aş vrea şi eu să încerc sportul ăsta, dar recunosc că mi-e frică. Am încercat o dată să mă dau cu schiurile, dar am căzut şi m-a luat frica", a spus Godfrey Kottutt.

Distracţia pe pârtia Kalinderu a continuat până în noapte, cu o serie de concerte în aer liber. Astăzi, în ultima zi de distracţie, turiştii pot participa, între orele 9.00 şi 17.00, la întrecerile din cadrul Campionatului Mondial de Escaladă pe Gheaţă. După ora 12.00 vor avea loc spectacole în aer liber, invitate fiind formaţiile Impact şi Hi-Q.

Snowboard în Bucureşti



 Pasionaţii de sporturi extreme şi-au arătat, ieri, îndemânarea pe o pârtie amenajată pentru snowboard în Parcul Tineretului din Bucureşti. A fost prima etapă a competiţiei Dew Tour 2011 care va continua pe 19 februarie, la Predeal, şi pe 5 martie, la Sinaia, şi la care s-au pus la bătaie premii în valoare totală de 7.500 de euro. Ieri, în parcul din sectorul 4 din Capitală, 25 de tineri, cei mai mulţi din Braşov, Bucureşti şi Baia Mare, au vrut să le arate zecilor de spectatori că sunt cei mai buni pe pârtie, la snowboard.

Chiar şi cel mai tânăr competitor are doar 11 ani. Unii au folosit placa, alţii schiurile, iar printre concurenţi s-au aflat şi două fete. Muzica a fost dată la maixmum în boxele amplasate în aer liber şi distracţia a ţinut de dimineaţă şi până la apus. Soarele le-a stricat un pic planurile organizatorilor din cauză că a topit din zăpada de pe pârtie, dar concurenţii nu s-au lăsat păgubaşi şi au continuat să alunece spectaculos.

Au contat elementele inedite ale concurenţilor, dar şi modul în care aceştia şi-au ţinut echilibrul pe pârtie, iar cei mai buni dintre ei au fost premiaţi cu echipamente montane şi cu bani.

image
Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite