Business la vânătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Business la vânătoare
Business la vânătoare

Prinţul Dimitrie Sturdza, descendent al unei familii nobile ce a dat Moldovei doi domnitori, nu pierde nicio ocazie pentru a încheia sau pentru a facilita o afacere. Dimitrie Strudza, proprietarul Deesse of Switzerland, este unul dintre milionarii a cărui poveste o veţi regăsi în Forbes 500 Miliardari români, care va apărea în curând pe piaţă.

Chiar şi în vacanţele de vânătoare organizate în Munţii Gurghiu, la Lăpuşna, unde Dimitrie Sturdza (71 de ani) deţine o cabană, nu lasă afacerile deoparte.

Nu mai puţin de 12-13 persoane, investitori străini şi nepoţi ai Prinţului, îl însoţesc pe acesta, în fiecare an, ca un ritual, în prima săptămână a lunii iunie într-o vacanţă relaxantă la vânătoare.

„Noi vânăm cu adevărat. Îi oferim animalului o şansă, aici nu facem carnaje”, spune el. Am putea spune cu uşurinţă că la Lăpuşna Principele, mai de grabă, aranjează afaceri.

La ultima sa incursiune în această zonă Dimitrie Sturdza avea printre invitaţi şi o familie de austrieci, dornică să îşi plaseze o parte din finanţe în imobiliarul românesc. Cei doi intenţionau să cumpere terenuri la Iaşi, zonă ce îi este familiară lui Sturdza.  

Afacerea din România este pe mâinile nepoatei

Prinţul, care locuieşte cea mai mare parte a timpului în Elveţia, vânează în toată lumea. Anul acesta a fost la vânătoare până şi în Africa Centrală.

Dar, pentru a ajunge să îşi permită ceea ce pentru alţii sunt extravaganţe, Dimitre Sturdza a muncit din 1971 să facă din compania elveţiană de cosmetice Deesse of Switzerland un brand. Şi a reuşit să facă asta din plin. Firma sa are o cotă de piaţă de peste 60% în Elveţia.

Filiala românească a firmei este condusă de Alina Pantazi-Sturdza, nepoata sa. Marca Deesse, care deţine pe piaţa locală o cotă de 11% în domeniul vânzărilor directe de produse cosmetice, a avut anul trecut afaceri de aproximativ două milioane de euro.

Câştig de 5.000 de euro pe lună

Rezervat în declaraţii referitoare la businessurile sale, Sturdza vorbeşte cu mult drag despre eforturile familiei sale de a schimba mentalităţi.

În toată lumea, compania pe care o controlează are nu mai puţin de 10.000 de consilieri (agenţi de vânzări cu pregătire în domeniu). Dintre aceştia, aproximativ 700 de persoane activează în România.

Chiar dacă rezultatele financiare ale filialei autohtone nu sunt impresionante, cei doi oameni de afaceri spun că businessul din România le oferă o mulţumire sufletească net superioară oricăror cifre.

Un colaborator român al firmei Deesse of Switzerland câştigă, în medie, 500- 600 de euro pe lună. Veniturile celor mai prolifici consilieri depăşesc cu uşurinţă 1.000 de euro pe lună, iar cea mai bine plătită colaboratoare a obţinut  chiar şi 5.000 de euro într-o lună.

image

Noi vânăm cu adevărat. Îi oferim animalului o şansă, aici nu facem carnaje.

image


Dimitrie Sturdza
preşedinte Deesse
of Switzerland

Momente importante

  • S-a născut la Iaşi, la 12 octombrie 1938
  • Pe când avea zece ani, în anul 1948, a plecat din ţară împreună cu familia. Au locuit iniţial în Norvegia, dar s-au stabilit în Elveţia
  • În 1968 s-a căsătorit cu Monique Wagner. Împreună au doi copii
  • A intrat în rândul afaceriştilor în 1971, alături de Maia Weidmann, prin deschiderea firmei de cosmetice Deesse of Switzerland
  • În 1992 a ajuns în finala Cupei Davis în calitate de căpitan al echipei Elveţiei, dar a fost învins de americani
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite