Bush refuză să-l întâlnească pe Ahmadinejad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele iranian Mahmud Ahmadinejad a surprins toată lumea în momentul în care, înaintea sosirii la New York, ce urma să aibă loc aseară, a declarat că ar dori să se întâlnească cu

Preşedintele iranian Mahmud Ahmadinejad a surprins toată lumea în momentul în care, înaintea sosirii la New York, ce urma să aibă loc aseară, a declarat că ar dori să se întâlnească cu şeful Casei Albe, George W. Bush, pentru a dezbate marile probleme ale lumii de azi.
Dar, deşi vor vorbi azi în plenul Adunării Generale a ONU, la puţin timp unul după altul, Bush a exclus în mod categoric o convorbire cu liderul iranian. O asemenea întrevedere ar putea pune capăt unui sfert de secol de absenţă a relaţiilor dintre Washington şi Teheran, întrerupte după triumful revoluţiei islamice şi luarea de ostatici a diplomaţilor americani din Iran. "Nu, nu vreau să-l întâlnesc. Nu ne întâlnim cu iranienii decât când vor suspenda, într-un mod verificabil, programul lor de îmbogăţire a uraniului. Menţin ceea ce am anunţat", a precizat Bush. La rândul lui, Ahmadinejad şi-a prefaţat sosirea la New York făcând o declaraţie în care condamna "tiranii lumii", între care-l include şi pe Bush, şi în mod special "imperialismul american". "Tiranii vor fi conduşi spre înfrângere", a spus el.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite