Bush, descult, in Pavilionul de aur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat in vizita oficiala in Japonia, prima etapa a turneului sau asiatic, presedintele George W. Bush si sotia sa, Laura, au profitat de ocazie pentru a vizita, ieri, faimosul templu Kinkakuji din

Aflat in vizita oficiala in Japonia, prima etapa a turneului sau asiatic, presedintele George W. Bush si sotia sa, Laura, au profitat de ocazie pentru a vizita, ieri, faimosul templu Kinkakuji din Kyoto. Supranumit Pavilionul de aur, deoarece este acoperit cu foita de metal pretios, templul a starnit admiratia presedintelui american, care n-a avut decat un singur si lapidar comentariu: ,Magnific". Pentru a patrunde, insa, in sanctuar si in splendidele gradini care il inconjoara, Bush a fost nevoit sa se descalte. Potrivit marelui preot al templului, citat de presa nipona, in timp ce isi scotea pantofii, George W. Bush s-a intrebat ,daca nu cumva are sosetele gaurite", dar a fost linistit pe loc de Laura Bush. La cererea cuplului prezidential american, gazda si ,ghidul" ad-hoc al acestuia, premierul nipon Junichiro Koizumi, le-a aratat cum se fac rugaciunile catre Buddha.
Un scuter electric pentru premierul nipon
In semn de prietenie, presedintele Bush i-a facut cadou, ieri, amicului si aliatului sau Junichiro Koizumi un scuter electric Segway, indemnandu-l pe premierul nipon sa-l incerce cat mai repede. Bush a venit la intalnirea cu Koizumi de la Kyoto State Guest House chiar la ghidonul. cadoului. La insistentele prietenului sau Bush de a face o mica tura cu scuterul, Koizumi a cedat, s-a urcat pe micutul vehicul, a demarat si i-a strigat ca se simte foarte bine. Presedintele american i-a explicat apoi premierului nipon ca a mai facut astfel de cadouri si tatalui sau, fostul presedinte Bush senior, precum si mamei sale, Barbara, cu ocazia zilei lor de nastere. Acest tip de scuter e destul de dificil de condus, Bush cazand, in timp ce conducea un Segway, in urma cu doi ani. In plus, acest cadou ar putea sa-l puna in incurcatura pe premierul nipon, intrucat in Japonia este interzis mersul pe scutere prin parcuri si pe trotuare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite