Bush - "asasinat" prin manipularea imaginilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiera la Festivalul de la Toronto a mult aşteptatului film "Death of a President" (Moartea unui preşedinte), un pseudodocumentar care imaginează asasinarea la 17 octombrie 2007 a preşedintelui

Premiera la Festivalul de la Toronto a mult aşteptatului film "Death of a President" (Moartea unui preşedinte), un pseudodocumentar care imaginează asasinarea la 17 octombrie 2007 a preşedintelui Bush, în timp ce rosteşte o cuvântare la Clubul economic din Chicago, a stârnit o vâlvă fără precedent.
Presa, forumurile de discuţie şi jurnalele personale pe internet întorc pe toate feţele implicaţiile acestui film-şoc, realizat pentru un canal tv britanic, iar regizorul Gabriel Range a fost ameninţat cu moartea. Filmul constituie un strălucit exemplu al felului cum pot fi manipulate imaginile. Majoritatea secvenţelor utilizează fragmente din jurnalele de actualităţi tv deja existente. Pentru scena în care Bush îşi rosteşte cuvântarea sunt folosite imaginile reale din timpul pronunţării unui discurs la începutul acestui an. Marşul de protest care are loc în ziua asasinatului este ilustrat cu imagini de asemenea reale de la demonstraţiile din 2003 împotriva războiului din Irak. Pentru presupusa cuvântare a lui Dick Cheney la "funeraliile" lui Bush se face uz de imaginile de la funeraliile lui Ronald Reagan, când Cheney a luat într-adevăr cuvântul ş.a.m.d. O halucinantă demonstraţie a tehnicilor moderne de manipulare a imaginii pentru a da celor mai bizare întâmplări imaginare aparenţa realităţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite