Bush anunţă "violenţe, furie şi disperare" în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american, George W. Bush, a lansat, luni, o nouă campanie pentru a convinge opinia publică americană, care se opune din ce în ce mai mult participării SUA la războiul din Irak. El

Preşedintele american, George W. Bush, a lansat, luni, o nouă campanie pentru a convinge opinia publică americană, care se opune din ce în ce mai mult participării SUA la războiul din Irak.
El a spus că pe teritoriul irakian nu va izbucni un război civil şi că strategia sa este bună. Confruntat cu izbucnirea unor violenţe religioase şi cu incapacitatea partidelor irakiene de a forma un guvern la trei luni după alegeri, Bush a fost nevoit să recunoască faptul că situaţia este tensionată, însă a făcut apel la răbdare, dând asigurări că populaţia irakiană a ales democraţia, şi nu războiul civil. O bună parte a populaţiei americane continuă să spere la o retragere sau reducere a trupelor din Irak.
În pofida pierderilor umane şi a costului războiului, Bush refuză să prezinte însă un calendar de retragere. În prezent, cota de popularitate a lui Bush a scăzut la 37 la sută.
El a făcut apel la americani să dea dovadă de răbdare, chiar şi după săptămâni "de violenţe, furie şi disperare" în Irak. "Situaţia din Irak este în continuare tensionată", a afirmat Bush în primul discurs dintr-o serie destinată să apere politica sa în Irak.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite