Bush, Putin şi Ahmadinejad, cei mai nepopulari politicieni pe 2006

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german Angela Merkel ocupă locul I la popularitate

cel mai bun lider mondial. În troica celor mai nepopulari lideri au intrat preşedintele SUA, George Bush, urmat de preşedintele rus, Vladimir Putin, şi liderul iranian, Mahmud Ahmadinejad. Fiecăruia dintre intervievaţi i s-a propus să indice evenimentul cel mai important al anului care se încheie, să-şi spună opinia în legătură cu pricipalii lideri mondiali, precum şi cele mai importane probleme internaţionale. "Cu totul neaşteptat", scrie cotidianul rus "Kommersant" de ieri, care comentează rezultatele sondajului, a fost ratingul liderilor mondiali. Pe primul loc a ieşit cancelarul german, Angela Merkel, preferată de majoritatea italienilor (61 la sută), spaniolilor (60 la sută), francezilor (57 la sută) şi nemţilor (51 la sută). Cel mai nepopular lider al lumii este considerat preşedintele american George Bush, antipatia faţă de acesta oscilând între 56 la sută (în SUA), 87 la sută (în Franţa) şi 88 la sută (în Spania). Alături de el, au fost plasaţi preşedinţii Iranului şi Rusiei. Preşedintele rus are totuşi simpatizanţi în Occident, cei mai mulţi în Germania (21 la sută) şi chiar în SUA (18 la sută). Faţă de preşedintele rus au o atitudine negativă 73 la sută din francezi (60 la sută îl consideră antipatic pe liderul iranian), 60 la sută din britanici (53 la sută faţă de preşedintele iranian) şi până la 81 la sută din spanioli (comparativ cu Ahmadinejad - 70 la sută).
În opinia majorităţii francezilor, italienilor şi spaniolilor, cel mai important eveniment al anului 2006 a fost războiul din Liban, în timp ce în Germania şi Marea Britanie pe primul loc s-a situat intrarea "prin efracţie" a Coreei de Nord în clubul puterilor nucleare. 27 la sută din americani au fost de părere că înfrângerea Partidului Republican în alegerile pentru Congres poate fi considerată evenimentul anului, în timp ce un procent apropiat a indicat experienţele nucleare efectuate de Coreea de Nord.
Majoritatea intervievaţilor au fost de părere că Saddam Hussein trebuie executat, trupele străine din Irak să fie retrase, iar criza nucleară iraniană să fie soluţionată doar pe cale diplomatică.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite