Bush: Putem rezolva aceasta criză şi o vom face

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Bursa de la New York era în cadere liberă, indicele Dow Jones scăzând sub pragul de 8.000 de puncte, preşedintele George W. Bush a ieşit la rampă pentru a da asigurări că Guvernul american ia măsuri  pentru a rezolva criza financiară şi pentru a reinstaura stabilitatea pe piaţă.

Discursul preşedintelul american a avut efecte imediat în calmarea şi revenirea pieţei financiare.

"Prin aceste eforturi, lumea trimite un semnal clar: suntem în această criză împreună şi vom trece peste ea tot împreună. Putem să rezpolvăm această criză şi o vom face." a spus George W. Bush.

El a adăugat că înţelege că americanii se tem pentru economiile lor, dar i-a asigurat că autorităţile au crescut semnificativ nivelul minim de garantare ale depozitelor.

"Această teamă nu poate genera deacât teamă şi face ca soluţiile să fie mai greu de identificat" a precizat liderul de la Casa Albă.

"Sunetm o naţiune mare şi puternică, cu resurse imense şi avem uneltele pentru a depăşi aceaste probleme" a subliniat el.

Miniştrii de finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din ţările G7 se întâlnesc, în weekend, pentru a găsi soluţii actualei crize financiare şi pentru a analiza impactul măsurilor adoptate deja. Bush Jr.  va avea sâmbătă o întrevedere cu ei.

Din G7 fac parte: Stalele Unite, Japonia, Maria Britalie, Germania, Franţa, Italia şi Canada.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite