Bush şi Blair caută împreună o ieşire din criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

internaţionale pentru a cere o încetare imediată a focului.Sprijinul necondiţionat acordat până acum de premierul britanic poziţiei americane a generat critici ascuţite în rândurile propriei

internaţionale pentru a cere o încetare imediată a focului.
Sprijinul necondiţionat acordat până acum de premierul britanic poziţiei americane a generat critici ascuţite în rândurile propriei opinii publice. Două sondaje succesive apărute în "Guardian" şi "Daily Telegraph" indică existenţa unei majorităţi clare care se pronunţă pentru o politică britanică mai independentă, de natură să şteargă imaginea atribuită lui Blair de "pudel" care face sluj în faţa lui Bush, aşa cum a dovedit şi convorbirea dintre cei doi surprinsă de un microfon "indiscret" la summitul de la Sankt Petersburg.
Un fost consilier al premierului, Stephen Wall, i-a reproşat acestuia că prin asemenea atitudini umilitoare "autoritatea morală a Marii Britanii are greu de suferit". Semnificativă este şi neaşteptata ieşire a titularei Foreign Office-ului, adică d-na Margaret Beckett, care nu şi-a ascuns nemulţumirea pentru escala făcută în Scoţia de două avioane americane care transportau "bombe inteligente" destinate Israelului, fără a se comunica autorităţilor natura acestui transport.
Pe un asemenea fundal, în tête-à-tête-ul de ieri de la Casa Albă, Bush şi Blair au discutat posibilitatea unei încetări a focului în Liban, pe baza diferitelor proiecte de rezoluţie circulate la ONU. Potrivit unor surse britanice, Blair ar fi reafirmat că oprirea violenţelor din Orientul Apropiat este indisolubil legată de rezolvarea problemei palestiniene.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite