Bursele europene au închis pe roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bursele europene au închis pe roşu
Bursele europene au închis pe roşu

Rapoartele financiare ale companiilor au dus la scăderea valorii acţiunilor marilor corporaţii prezente pe burele europene. Ultima sedinţă de tranzacţionare de ieri a marcat a patra patra săptămână consecutivă în care indicii au avut o performanţă negativă.

Potrivit datelor de la închiderea şedinţelor bursiere, indicele Footsie-100 a scăzut cu 0,76%, la 4.127,17 puncte, în timp ce CAC 40, indicele bursei din Paris, a pierdut 1,42%, la 2.983,10 puncte, coborând sub pragul psihologic de 3.000 de puncte pentru prima dată din aprilie.

La rândul său, indicele DAX al bursei din Frankfurt a pierdut 1,16%, la 4.576,31 puncte. Acesta închisese şedinţa anterioară la 4.630,07 puncte.

Indicele FTSEurofirst 300 a scăzut, la rândul său, cu 1,1%, la 814,43 puncte, cel mai mic nivel la închidere din ultimele 10 săptămâni. Acesta a scăzut cu 3,3% în decursul săptămânii, dar se află totuşi în urcare cu peste 26% faţă de minimul atins în martie.

Deprecierea acţiunilor companiilor farmaceutice a afectat cel mai puternic evoluţia indicilor. Astfel, titlurile GlaxoSmithKline, Novartis, Shire, AstraZeneca, Roche şi Sanofi-Aventis au înregistrat pierderi cuprinse între 0,7% şi 2,5%.

Săptămâna viitoare, Novartis va fi prima companie din sector care va afişa rezultatele financiare pe al doilea trimestru.

“Performanţele financiare ale companiilor în cel de-al doilea trimestru sunt mai importante ca niciodată, în contextul în care piaţa aşteaptă o revenire a economiei, a declarat strategul şef al Brewin Dolphin Securities din Londra, Mike Lenhoff. Acesta consideră că aşteptările privind aceste cifre au fost coborâte de atât de multe ori încât rezultatele ce vor fi afişate ar putea fi suficient de bune încât să îi surprindă pe unii.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite