Bursa din Sibiu lansează derivate pe acţiunile Transelectrica şi Turbomecanica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bursa din Sibiu lansează derivate pe acţiunile Transelectrica şi Turbomecanica Bursa Monetar-Financiară şi de Mărfuri din Sibiu (BMFMS) va lansa la tranzacţionare derivatele care au ca

Bursa din Sibiu lansează derivate pe acţiunile Transelectrica şi Turbomecanica

Bursa Monetar-Financiară şi de Mărfuri din Sibiu (BMFMS) va lansa la tranzacţionare derivatele care au ca active suport acţiunile Turbomecania Bucureşti (TBM) şi Transelectrica (TEL).

Contractele futures şi options pe acţiunile TBM (DETBM şi OPDETBM) vor fi tranzacţionate pe piaţa la termen începând cu data de 1 iulie, iar cele pe acţiunile TEL (DETEL şi OPDETEL) - cu data de 1 octombrie.

"În condiţiile în care unul din argumentele constituirii unei pieţe de capital mature şi puternice este existenţa unui număr cât mai mare de emitenţi, bursa din Sibiu se aliniază acestei direcţii şi îşi îmbunătăţeşte constant oferta, astfel încât investitorii să beneficieze de mijloace moderne de plasament care să acopere o arie cât mai extinsă. Sperăm că aceste contracte vor contribui la creşterea lichidităţii bursei din Sibiu", spune Teodor Ancuţa, preşedintele BMFMS.

Noile contracte futures şi options vor avea scadenţe la 3 şi 6 luni, iar mărimea unui contract reprezintă echivalentul a 1.000 de acţiuni.

Tranzacţionarea acestor produse a fost aprobată de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) care a remis bursei sibiene certificatele de înregistrate. La data lansării derivatelor cu suport acţiunile TBM, bursa sibiană introduce la tranzacţionare şi derivatele pe aur.

Contractul futures SIBGOLD va avea ca activ suport raportul spot Dolar/Aur, iar contractul options OPSIBGOLD - contractul futures SIBGOLD. (Raluca Bâra)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite