Bunicuţele arestate au fost graţiate de Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vetrişoaia, judeţul Vaslui, arestate pentru o lună pentru că n-au avut bani să plătească amenzile de şase milioane lei vechi, primite pentru tulburare de posesie, au fost graţiate ieri, de

Vetrişoaia, judeţul Vaslui, arestate pentru o lună pentru că n-au avut bani să plătească amenzile de şase milioane lei vechi, primite pentru tulburare de posesie, au fost graţiate ieri, de către preşedintele României, Traian Băsescu.
"Singurul considerent pentru care preşedintele Traian Băsescu a acordat graţierea celor două persoane, respectiv Botezatu Diamanta, 86 de ani, şi Macarie Ecaterina, 66 de ani, este vârsta. Preşedintele Traian Băsescu atrage atenţia asupra faptului că, în continuare, nimeni nu poate miza pe instituţia graţierii în condiţiile în care se face vinovat de tulburarea proprietăţii", se spune în comunicatul Departamentului de Comunicare Publică al Preşedinţiei.
Femeile vor fi eliberate din închisoare imediat ce se va primi decizia de graţiere. Ecaterina Macarie, fericită că va scăpa de detenţie, va putea răsufla uşurată întrucât a fost asigurată că şi soţul ei, Toader, în vârstă de 69 de ani, şi fiul, Dorin, în vârstă de 36 de ani, vor putea fi graţiaţi tot în baza unor cereri individuale adresate ministrului justiţiei. Aceştia au fost judecaţi în acelaşi dosar, urmând ca în câteva zile să fie trimişi spre arest. Între timp, în satul Vetrişoaia forfota oamenilor continuă. În timp ce rudele bătrânelor au mers la primarul Vasile Puiu să protesteze, acesta îşi menţine poziţia fermă, spunând că justiţia şi-a făcut datoria. "Dacă ar fi împărţit pământul cum trebuie şi ar fi tras linie aşa cum zice legea, poate nu se mai ajungea la judecată. Ele nu au dat în cap la nimeni, doar au vrut ca primăria să le recunoască dreptul", a strigat Toader Macarie. În replică, primarul Vasile Puiu ne-a declarat: "Cu astfel de cazuri ne confruntăm, în fiecare an, din primăvară şi până toamna târziu. Rămân la convingerea că justiţia trebuie să înveţe cetăţeanul să respecte proprietatea. Acum s-a creat un precedent şi oamenii vor avea un argument în plus să încalce proprietatea, ştiind că vor fi graţiaţi", ne-a declarat Vasile Puiu, primarul localităţii. După tot scandalul, Constantin Botezatu, cel care a deschis procesul, regretă cele întâmplate, afirmând că nu şi-a dorit nici o clipă să se ajungă la arestări, ci doar să i se recunoască dreptul de proprietate asupra lotului de pământ.
"Mi-e ruşine de lume, pentru că s-a ajuns la aşa ceva. Eu nu aveam nevoie ca ei să aresteze aceste femei bătrâne, dar aveam nevoie de bucata mea de pământ. Am acte care îmi dovedesc dreptatea, am o grămadă de acte. Acum le-au băgat în puşcărie şi ele nu stau bine acolo. Că-s şi aşa vai de capul lor. Dar, dacă aşa a zis Legea... Eu cum să judec Legea?!", a declarat Constantin Botezatu. De vineri, când au fost aduse la Penitenciarul Vaslui, cele două bătrâne nu au mâncat aproape nimic. Stau şi se uită uimite la gratii, nevenindu-le să creadă că au ajuns la puşcărie la vârsta lor. Diamanta Botezatu, bolnavă de astm, ar fi trebuit să se afle la spital pentru a se îngriji, şi nu în puşcărie, după gratii, la fel ca şi criminalii în serie. "Eu mă gândeam că mi-a venit timpul, că voi muri, nicidecum că voi ajunge aici", spune femeia în vârstă de 86 de ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite