Bunicul lui Gaddafi a fost muncitor în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bunicul lui Muammar Gaddafi a fost muncitor în România în perioada comunismului, susţine revista germană „Der Spiegel".

Bunicul colonelului libian, Muammar Gaddafi, a fost muncitor („Gastarbeiter") în România la sfârşitul anilor 70. Cel puţin aşa susţine ediţia din ianuarie 1990 a revistei „Der Spiegel", dedicată căderii regimurilor comuniste din Europa de Est, inclusiv căderii regimului Ceauşescu.

Soţii Ceauşescu îşi alegeau paznici credincioşi din orfelinate

Într-un material despre poliţia politică şi Securitatea din România, intitulat „Bestiile", jurnaliştii germani relatează că soţii Elena şi Nicolae Ceauşescu îşi alegeau gărzile de corp din rândul orfanilor României. Cei doi i-au selectat vreme de 20 de ani din rândul copiilor fără părinţi pe cei mai talentaţi şi le-au oferit o educaţie aleasă într-o unitate specială de învăţământ din Prahova, relata „Der Spiegel". Este vorba de un număr de 4.000 de orfani care au ajuns în poziţii importante în Garda personală a soţiilor Ceauşescu.

Teroriştii libieni şi palestinieni, pregătiţi în România

În ajutor pentru securitatea regimului erau chemaţi însă şi mercenari libieni şi palestinieni, care erau antrenaţi să devină terorişti în taberele militare ale Securităţii, notează ediţia din 1990 a revistei „Der Spiegel". „Colonelul Gaddafi, al cărui bunic a lucrat o perioadă în România, a vizitat la sfârşitul anilor 70 o astfel de tabără de pregătire pentru terorişti" din Ardeal, notează revista.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite