Bunicii fetiţei decedate cer concedierea anestezistei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Medicilor din Cluj a demarat ieri audierile în cazul Alexandrei Oancea, fetiţa de 4 ani, decedată în urmă cu două săptămâni, în urma unei operaţii de polipi. La prima

Colegiul Medicilor din Cluj a demarat ieri audierile în cazul Alexandrei Oancea, fetiţa de 4 ani, decedată în urmă cu două săptămâni, în urma unei operaţii de polipi.

La prima întrunire a Comisiei juridice au fost prezenţi, bunicii fetiţei, Ileana şi Petru Părău şi Silviu Albu, medicul care a operat-o. Bunicii Alexandrei ne-au declarat, la ieşirea de la audieri, că îşi menţin convingerea, că anestezista Maria Filip este vinovată. "A părăsit sala de operaţie, pentru a discuta cu rudele unui pacient operat anterior", ne-a spus Ileana Părău.

Bunicii nu au pretenţii materiale pentru moartea fetiţei. "Ce să ne dea? Pe Alexandra vie nu ne-o poate aduce înapoi. Măcar să ne asigurăm că nu va mai face şi altă victimă". Medicul Silviu Albu ne-a declarat că tatăl Alexandrei, braşoveanul Cătălin Oancea, l-a căutat pentru a-i cere bani. "M-a întrebat de ce am operat-o fără consimţământul său", ne-a declarat Albu.

Monica Filip, director adjunct în cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului ne-a confirmat că Oancea şi-a abandonat copilul. Aceeaşi sursă a mai spus că s-a demarat procedura în instanţă pentru încredinţarea copilului la bunici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite