Buncar ticsit de arme si echipament, descoperit la vest de Bagdad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii americani au descoperit la numai cativa zeci de kilometri vest de Bagdad un buncar al insurgentilor irakieni utilat ca un hotel si ticsit de arme si munitie. Masivul complex subteran sapat

Militarii americani au descoperit la numai cativa zeci de kilometri vest de Bagdad un buncar al insurgentilor irakieni utilat ca un hotel si ticsit de arme si munitie. Masivul complex subteran sapat in piatra avea camere de locuit complet mobilate, o bucatarie in care s-a gasit hrana proaspata, doua camere de dus si era dotat inclusiv cu o instalatie de aer conditionat. Cateva incaperi erau pline cu arme, echipament de lupta si munitie: mitraliere, rachete, uniforme negre, ochelari pentru vedere pe timp de noapte si telefoane mobile. Descoperirea a fost facuta in cadrul operatiunii "Fulgerul", pentru care au fost mobilizati 40.000 de militari si politisti irakieni, sprijiniti de americani, menita sa "inchida" Bagdadul fortelor rebele si sa curete regiunea de insurgenti.
Unul dintre cei mai temuti lideri teroristi, capturat la Mosul
La Mosul, in nordul Irakului, americanii au reusit arestarea unuia dintre liderii rebelilor, identificat drept "mollahul Mahdi", care a fost capturat impreuna cu fratele sau. Autoritatile militare irakiene spun ca Mahdi este in legatura cu gruparea Armata Ansar al Suunah, una dintre cele mai temute grupari teroriste, dar si cu serviciile secrete siriene. Washingtonul si Bagdadul acuza Siria ca faciliteaza intrarea rebelilor straini pe teritoriul irakian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite