De ce e Mamaia mai scumpă decât Bulgaria - Revista presei interne
0Presa internă de astăzi scrie despre preţurile de pe litoraul românesc, salarizarea unică la guvern sau numărul cazinourilor din România. Printre alte subiecte, păsări exotice de 100.000 € vor invada parcurile Capitalei, iar la Sibiu a Festivalul de Tarafuri şi Fanfare.
De ce e Mamaia mai scumpă decât Bulgaria.
Operatorii spun că litoralul nostru nu poate concura la tarife nici măcar cu ţările din zonă, deoarece costurile de operare ale hotelierilor sunt mai mari. Preţurile practicate de hotelierii români de pe litoral sunt mai mari decât cele din staţiunile din Turcia şi la un nivel apropiat de cele practicate de cei din Bulgaria. Preţurile pe care le compară Cotidianul sunt pentru pachete turistice în vârf de sezon şi includ cazare într-o cameră dublă, deci pentru două persoane, dar nu includ şi transportul. În Mamaia, un sejur de şapte nopţi într-un hotel de 3 stele, cu demipensiune, costă 650-750 euro/cameră dublă. În cazul în care se optează pentru all-inclusive, se va ajunge la 3.000-3.500 de lei pentru o cameră dublă pe şapte nopţi.
Salarizarea unică merge la guvern. Proiectul de lege privind salarizarea unitară în sistemul bugetar va fi prezentat miercuri în guvern, a declarat ieri secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, citat de Evenimentul Zilei. Potrivit acestuia, ministerul a primit toate documentele necesare finalizării legii, urmând ca, după evaluarea pe care o va face Ministerul Finanţelor, proiectul să ajungă pe masa guvernului. Tot săptămâna viitoare, proiectul va fi publicat pe pagina de internet a Ministerului Muncii.
Cazinourile: fabricile de bani murdari. România deţine cele mai multe săli de jocuri şi aparate electronice din Uniunea Europeană. Numai în Bucureşti există 700 de săli cu jocuri electronice de noroc şi 12 cazinouri. Comparând, în toată Ungaria sunt doar trei cazinouri, iar în Grecia 9. Peste 60% din clienţi sunt străini. Ca şi clienţii care le calcă pragul, cazinourile din România sunt patronate frăţeşte de turci, israelieni, italieni şi români. În cele mai multe ţări din Europa, legislaţia din domeniu limitează acordarea licenţelor pentru activităţile legate de jocuri de noroc, scrie Jurnalul Naţional.
Păsări exotice de 100.000 € vor invada parcurile Capitalei. Sute de păuni, lebede negre şi albe, raţe mandarine şi caroline, gâşte călifar sau de Nil, dar şi raţe cu ciuf vor împânzi parcurile Carol, Tineretului şi Herăstrău, în zona Muzeul Satului, după ce primele exemplare deja îşi fac veacul prin parcul Cişmigiu şi Bordei, de ceva vreme. Pentru un contract în valoare de circa 583.000 RON cu Adminstraţia Lacuri Parcuri şi Agrement (ALPAB), în baza căruia vor trebui “livrate” 553 păsări exotice, s-au bătut două firme, Aqua Nereida SRL, din Voluntari, şi Ana Tib Impex SRL, din Bucureşti, câştigătoarea fiind prima firmă. Aqua Nereida este nimeni altul decât sereleul care deja a “plantat” 70 păsări exotice în parcurile Cişmigiu şi Bordei, în cadrul unui proiect-pilot desfăşurat de ALPAB, anunţă Gândul.
La Sibiu, Festivalul de Tarafuri şi Fanfare. Dacă nu sunteţi în Sibiu în acest week-end ar fi bine să daţi o fugă în oraşul medieval de pe Cibin, pentru că Jurnalul Naţional şi Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale Astra vă pregătesc o mare sărbătoare de cântec autentic românesc: Festivalul de Tarafuri şi Fanfare, ajuns la ediţia a III-a. A treia manifestare a festivalului nostru nu putea avea un loc mai pitoresc de desfăşurare decât minunata Dumbravă a Sibiului. Vor veni cele mai bune tarafuri şi fanfare din întreaga ţară, dar şi din muzicanţi vestiţi din Timocul bulgăresc, potrivit Jurnalul Naţional.