Buldozerele dărâmă fortăreaţa chinezească din Dobroeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 200 de poliţişti şi jandarmi din Capitală, cărora li s-au alăturat şi două echipaje SPIR de intervenţie rapidă au demarat ieri acţiunea de desfiinţare a depozitelor ilegale aflate

Peste 200 de poliţişti şi jandarmi din Capitală, cărora li s-au alăturat şi două echipaje SPIR de intervenţie rapidă au demarat ieri acţiunea de desfiinţare a depozitelor ilegale aflate în incinta "fortăreţei" din strada Dobroeşti.
Operaţiunea s-a derulat fără incidente, deşi se preconiza a fi destul de dificilă, dat fiind faptul că de cinci ani autorităţilor li s-a interzis accesul în "zona protejată". "Acum avem o hotărâre judecătorească definitivă şi ei ştiu că nu mai pot trage de timp prin instanţe. Ne-au rugat să-i mai păsuim, dar i-am păsuit, şi aşa, destul", a declarat edilul sectorului 2, Neculai Onţanu. Încă de la primele ore ale dimineţii, utilajele primăriei au pătruns în hambarele ilegale, însă demolările propriu-zise au fost întârziate din pricina faptului că marfa depozitată acolo nu a fost evacuată de către comercianţii chinezi. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 estimează că întreaga operaţiune de desfiinţare a construcţiilor ridicate ilegal, pe un teren de şapte hectare, va dura aproximativ zece zile. Pe şos. Dobroeşti, la numerele 91 şi 95-101, pe un teren de şapte hectare, două societăţi comerciale chineze au construit, din 2001, peste 20 de hale metalice, ca depozite de mărfuri, fără a deţine autorizaţiile necesare. Spaţiile au fost închiriate către diverşi agenţi economici care distribuiau produsele în tot oraşul. "Accesul în incintă fiind interzis, nu există nicio evidenţă a ceea ce au acolo", a spus primarul sectorului 2.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite