"Bulava", racheta cu 10 ogive nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dupa testul efectuat la 27 septembrie anul acesta, noua racheta balistica rusa intercontinentala "Bulava" a fost lansata ieri de la bordul crucisatorului atomic cu destinatie strategica "Dmitrii

Dupa testul efectuat la 27 septembrie anul acesta, noua racheta balistica rusa intercontinentala "Bulava" a fost lansata ieri de la bordul crucisatorului atomic cu destinatie strategica "Dmitrii Donskoi".
Rusii isi imbogatesc formidabilul arsenal nuclear
Conform stirii difuzate de agentia RIA Novosti, focoasele noii rachete lansate din apele Marii Albe au atins tinta conventionala amplasata pe poligonul ,Kura" peninsula din Kamceatka. Surse din Ministerul rus al Apararii au precizat ca este vorba despre prima lansare a rachetei din stare de submersiune. Potrivit declaratiei amiralului Vladimir Masorin, comandantul-sef al Flotei Maritime Militare, racheta ,Bulava" urmeaza sa intre in dotarea fortelor armate rusesti in 2007. Raza de actiune a rachetei, care functioneaza pe baza de combustibil solid, este de aproximativ opt mii de kilometri. Noul complex maritim strategic, proiectat si construit in intregime in uzinele de armament rusesti, poate purta cel putin zece ogive nucleare cu tinte individuale si este destinat echiparii celor mai moderne submarine nucleare din proiectul 955 (tipul "Borei"), care vor fi date in exploatare in urmatorii doi ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite